Waakzaam hert | Fontanusplein Putten
Burlend hert | Rotonde Putten
Hertenbeelden Putten

Hertenbeelden Putten - Putten

N 52.261474355918 / E 5.607119442973

De gemeente Putten heeft iets met beeltenissen van herten. Zowel in het logo als het wapen van Putten prijkt een hert, en op enkele plekken in de Gelderse plaats kom je ook een groot beeld van een hert tegen.

Ode aan het hert, rotonde tussen Dorpsstraat, Poststraat en Postweg
Een vijf meter hoog kunstwerk met drie silhouetten van hertenhoofden van cortenstaal en een vierde vorm van gegalvaniseerde buizen. De herten kijken allen in een andere richting en iets omhoog, waardoor het lijkt alsof ze burlen.

Beeldend kunstenaar Marjan Heijmans (Putten, 1962) maakt sculpturen van diverse materialen, zoals hout, steen, keramiek, lood zink, glas en staal. Na een glasopleiding is ze vooral glaswerken gaan maken. Ze werkt daarnaast voor het Leger des Heils bij een specialistisch verpleeghuis.


Waakzaam hert, Fontanusplein Putten
Een luchtig beeld met golvende lijnen van een levensgroot waakzaam edelhert met hoog gewei. Het bestaat uit twee net niet samenvallende delen van cortenstaal. Altijd is het dier waakzaam, zodra het jouw aanwezigheid opmerkt, houdt het op met grazen en houdt je in het vizier. Het beeld is in 2021 geplaatst.

Beeldend kunstenaar Mayella Geskus (Zwolle, 1943) woont en werkt in Putten. Ze werkte eerst als lerares, maar sinds 1990 is ze zelfstandig vormgever en schilder. Ze werkt met uiteenlopende materialen zoals hout, metaal, rubber en textiel en haar kunstobjecten zijn vaak een mix van realisme en abstractie. Vooral de natuur is voor aan een inspiratiebron.

Waakzaam hert | Fontanusplein Putten
Burlend hert | Rotonde Putten

Hertenbeelden Putten
Fontanusplein
3881BZ Putten

Contactgegevens

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.