Hertitage | Saïd Kinos | achterkant
Global Sew Holland | voorkant
Heritage | Said Kinos

Heritage | Said Kinos - Haarlem

N 52.391642453963 / E 4.6498222379602

Saïd Kinos (Rotterdam 1988) is een beeldend kunstenaar met een achtergrond in graffiti. Hij behaalde zijn bachelor grafisch ontwerp aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Als hij niet over de wereld reist om een van zijn murals te creëren, werkt hij graag in zijn lichte atelier in Rotterdam. Hier ontstaan de ideeën, geïnspireerd door boeken, oude magazines uit de jaren zeventig en tachtig en kleurcombinaties die hij in het dagelijks leven tegenkomt.

Als graffiti-artiest ontstond zijn artiestennaam Kinos en zijn fascinatie voor menselijke communicatie, symbolen en typografie. Hij beschrijft de kunststroming als post-typografie, waarin taal wordt ingezet om nieuwe vormen en kleuren te ontdekken Zijn kunst nodigt uit tot diepere verkenning van betekenissen en persoonlijke associaties achter de visuele pracht.

Collega kunstenaar Sidney Waerts (Haarlem, 1976) nodigde Saïd uit mee te werken aan de beschildering van Global Sew Holland. Sidney maakte daar een imposant eerbetoon aan de geschiedenis van de Haarlemse naaimachinefabriek waarop onder andere een oud naaiatelier, een klassiek meisje, garen, een modern atelier en gymschoenen te zien zijn. Helaas is dit bijzondere werk niet te aanschouwen voor passanten.

De achterkant van het gebouw werd aangepakt door Saïd. Hij had daarmee weliswaar een blanco pallet, maar wel een enorme uitdaging door de zeer oneffen achtergrond van de fabriekshal. Deze mural, geheel in Saïd zijn herkenbare stijl, heet "Heritage" en is te bewonderen vanaf de overkant van het Spaarne, ter hoogte van de Spaarndamseweg 144.

Foto: Gnikcombor (http://instagram.com/gnikcombor)
Foto 2: Sidney Waerts

Hertitage | Saïd Kinos | achterkant
Global Sew Holland | voorkant

Heritage | Said Kinos
Spaarndamseweg 144
2021 KA Haarlem

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.