HaagseBos
Haagse Bos

Haagse Bos - Den Haag

N 52.091190882764 / E 4.3372894899045

Het Haagse Bos is geliefd en berucht. Geliefd vanwege de frisse speelweides, bijna allemaal aan het water. In geen enkel ander Haags groengebied zijn de grasveldjes mooier, midden tussen behoorlijk weelderige bosranden. Het beruchte zit hem in de schimmige omstandigheden buiten de ‘normale’ uren. Dan is het Haagse Bos aardedonker en keren de daklozen terug naar hun tenten. Het zijn mensen die nergens anders terechtkunnen, vaak arbeidsmigranten uit Midden- en Oost-Europa die hun werk verloren en aan lager wal zijn geraakt.

Denk nu niet dat het hier krioelt van de zwervers. De tenten zijn goed verstopt op onopvallende plaatsen en eens in de zoveel tijd gaat de gemeentelijke bezem door de nederzettinkjes. Overdag merk je er niet veel van, behalve soms wat Polen die met biertjes op een bankje hangen. Dat zijn doorgaans best aardige kerels.
Dit bos, het is algemeen bekend, bleef bewaard door de Akte van Redemptie. Deze overeenkomst uit de zestiende eeuw bedong dat het niet verkocht of gekapt mocht worden. Daar mogen we blij om zijn, want het Haagse Bos heeft ook nog eens een rijk natuurleven.

Foto: Matthijs Termeer

HaagseBos

Haagse Bos

2594 BD Den Haag

Contactgegevens

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.