Grote Veld
Grote Veld

Grote Veld - Vorden

N 52.1349588 / E 6.3262958

Het Grote Veld is een bos met een combinatie van naald- en loofbomen. Daartussen zitten een aantal heideveldjes verstopt. Vroeger was dit een groot veld, waar je Lochem, Vorden en Almen kon zien liggen. Dat verklaart de naam van dit in 1920 beboste veld.

Natuurmonumenten zorgt ervoor dat tussen de eentonige delen weer een gevarieerder natuurbos komt met bomen en planten die van oorsprong in deze streek groeien. De heideveldjes die je hier en daar tegenkomt worden langzaamaan uitgebreid. Dankzij deze werkzaamheden krijgen bijzondere dieren, zoals de levendbarende hagedis en de nachtzwaluw, en zeldzame planten, zoals de klokjesgentiaan, meer ruimte. Boswachters zien dat de jeneverbesbomen zich hier verjongen. Dat is bijzonder, want dit is jarenlang niet gebeurd, waardoor het zeldzame boom werd. Nu zie je de jeneverbessen hier volop.

Tijdens je fietstocht of wandeling over het Grote Veld kun je zomaar Schaapskudde De Belhamel, met herder en honden, uit Warnsveld tegenkomen. De schapen begrazen de heide, zodat deze niet dichtgroeit.

Grote Veld

Grote Veld
Heidepolweg 2
7251 HT Vorden

Contactgegevens
T: 0575-555560

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.