Grote Markt Tongeren - ©Jonathan Ramael
Grote Markt Tongeren

Grote Markt Tongeren - Tongeren

N 50.7805067 / E 5.4633679

De grote markt van Tongeren gaat al even mee. In het midden van de oudste stad van België zijn de Romeinen dan wel al vertrokken, maar de sfeer is er wel blijven hangen. Vanaf een bankje of een terras van de cafeetjes en brasserieën geniet je van het uitzicht.

Iemand die hier al sinds 1866 staat te genieten van het uitzicht en zijn memorabele overwinning op de Romeinen in 54 v.Chr. is Ambiorix, de beroemdste inwoner van Tongeren. Niemand minder dan Julius Caesar noemde hem de 'dappersten aller Galliërs'. Statig poseert hij in Germaanse klederdracht, met een strijdbijl en een drakenhelm, terwijl zijn voeten de wapens van de Romeinse tegenstanders vertrappelen.

Als je rond kijkt zie je het stadhuis van Tongeren, een mooi voorbeeld van de Maaslandse bouwstijl. Niet te missen is de imposante Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Deze zie je al kilometers ver als je aan komt fietsen. Het is één van de mooiste gotische religieuze bouwwerken van België.

Kom je op donderdag? Dan proberen de marktkramers je te verleiden met ambachtelijke en heerlijk geurende streekgerechten.

Grote Markt Tongeren - ©Jonathan Ramael

Grote Markt Tongeren
Grote Markt
3700 Tongeren

Contactgegevens
T: +32 12 800 070
E: info@toerismetongeren.be

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.