Graafs KazemattenMuseum
Graafs KazemattenMuseum

Graafs KazemattenMuseum - Grave

N 51.7620777 / E 5.7299231

Het Graafs KazemattenMuseum is een bijzonder initiatief van de Stichting "Graeft Voort" en vormt een integraal onderdeel van het Graafs Museum. Het biedt bezoekers een fascinerend inzicht in de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog in de regio rondom Grave.

In het museum wordt een levendig beeld geschetst van de historische gebeurtenissen die zich afspeelden tijdens deze roerige periode. Kazemat Noord dient als tijdmachine, waar bezoekers worden teruggeworpen naar 10 mei 1940. Hier ontdek je wat er zich afspeelde tijdens de mobilisatie en bezetting van Grave gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Kazemat Zuid neemt je mee naar de bevrijding van Grave op 17 september 1944. Op deze gedenkwaardige dag werden honderden parachutisten van de 82e Airborne Divisie op de noordelijke Maasoever gedropt. Het 504e Parachute Infantry Regiment had als belangrijkste opdracht de verovering van de Maasbrug, wat resulteerde in de bevrijding van Grave.

De indrukwekkende exposities, authentieke artefacten en levendige verhalen brengen deze cruciale momenten uit de geschiedenis op meeslepende wijze tot leven. Ontdek zelf de betekenis en impact van deze historische gebeurtenissen in het Graafs KazemattenMuseum, een onmisbare bestemming voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van deze periode.

Graafs KazemattenMuseum

Graafs KazemattenMuseum
Mars en Wythdijk
5361 CS Grave

Contactgegevens
T: +31 6-16915313
E: kazemattengrave@gmail.com

Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Geopend wanneer de vlaggen uithangen.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.