Footprint door Harald Vlugt
FOOTPRINT

FOOTPRINT - Raamsdonk

N 51.6580154 / E 4.9402904

Het kunstwerk FOOTPRINT, langs het Halvezolenpad in Raamsdonk is een bijzondere blikvanger. Gemaakt door kunstenaar Harald Vlugt (Bergen 1957), bestaat het uit vier grote schoenzolen die samen een soort poort vormen waar je doorheen kunt fietsen. Deze schoenzolen staan symbool voor de schoen- en lederindustrie die vroeger belangrijk was in dit gebied.

Als je goed kijkt zie je in de ontwerpen van de zolen ook een stoomtrein en het typische landschap van deze streek terug. Het kunstwerk is gemaakt van cortenstaal, een knipoog naar de oude treinrails. FOOTPRINT werd onthuld op 13 juli 2016 en herinnert iedereen die langsfietst aan het rijke industriële verleden van Raamsdonk.

De Halvezolenlijn was een goederenspoorlijn die tussen 1886 en 1890 werd aangelegd tussen Lage Zwaluwe en Den Bosch. De oorspronkelijke en officiële benaming is De Langstraatspoorlijn. Over deze lijn werden grondstoffen en halffabricaten van overlaadpunt voor scheepvaart Lage Zwaluwe naar Den Bosch vervoerd. In Den Bosch en Waalwijk waren in die tijd veel stoom aangedreven schoen- en leerfabrieken gevestigd, vandaar de bijnaam Halvezolenlijn. In 1972 werd het tracé opgeheven en een fietspad langs het traject aangelegd.

Footprint door Harald Vlugt

FOOTPRINT
Wielstraat 1
4944 Raamsdonk

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.