Fokker Terminal
Fokker Terminal

Fokker Terminal - Den Haag

N 52.06565 / E 4.33956

Na de Tweede Wereldoorlog kreeg de economie tussen 1948 en 1962 een boost. Nederland werd een moderne samenleving, mensen gingen weer op vakantie en de vraag naar vliegreizen nam in een rap tempo toe. Schiphol groeide uit tot een wereldluchthaven en daarmee steeg de vraag naar vakbekwame mensen in de vliegtuigbranche.

De luchtvaart nijverheidsschool aan de Zeezwaluwhof in Scheveningen werd te klein, dus het werd tijd om een nieuw plan te ontwikkelen. Dit nieuwe plan werd een modern schoolgebouw op de Brinckhorst, ontworpen door de architecten F.C. de Weger en W. Zonneveld. De school voor luchtvaarttechniek verhuisde, samen met 300 studenten, in 1961 naar de nieuwe locatie. De hangar van de nieuwe locatie was 1200 vierkante meter en wel 9 meter hoog. De leslokalen bevonden zich om de hangaar heen.

De school kreeg in 1966 de naam Anthony Fokker School (AFS). De firma Fokker had de school namelijk meerdere keren gesponsord om de schoolbegroting rond te krijgen. Het aantal studenten bleef groeien en de school werd flink uitgebreid. Toen het leerlingaantal in 1990 uit 692 jongens en 13 meisjes bestond werd het tijd voor een nieuw plan: de verhuizing naar een grotere locatie in Hoofddorp in 1994. Dat was het moment dat de naam van de school veranderde.

Fokker Terminal

Fokker Terminal
Binckhorstlaan 249
2516 BB Den Haag

Contactgegevens
T: +31702629066
E: info@fokkerterminal.nl

Fokker Terminal is tegenwoordig een vertrekpunt voor grote evenementen. Je kan het pand daarom alleen van de buitenkant bekijken.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.