Messerschmitt vliegtuig
Fliegerhorst Volkel

Fliegerhorst Volkel - Volkel

N 51.655556476643 / E 5.6746748680022

In 1940 startte de Duitse Luftwaffe met de constructie van een vliegveld in het dorp Volkel. Dit vliegveld fungeerde als een alternatieve basis voor nachtvliegoperaties vanuit Eindhoven en Gilze-Rijen. Vanwege de drassige bodem werden in 1942 de landingsbanen verhard en werden er hangars gebouwd.

Het vliegveld werd regelmatig doelwit van geallieerde bommenwerpers die op weg waren naar het Ruhrgebied, maar keer op keer werd het hersteld. De Duitsers dwongen lokale bewoners uit de omgeving om te helpen bij het repareren van de start- en landingsbanen, met medewerking van plaatselijke burgemeesters die opdracht kregen om mensen te leveren.

Op 15 augustus en 3 september 1944 werden er bombardementen uitgevoerd in verband met Operation Market Garden, wat het einde betekende van de aanwezigheid van de Luftwaffe in Volkel. Bij hun vertrek vernielden ze de landingsbanen en beschadigden ze de stroomvoorziening en brandstofopslag zo ernstig dat een snelle hersteloperatie door de geallieerden onmogelijk werd gemaakt.

Messerschmitt vliegtuig

Fliegerhorst Volkel
Zeelandsedijk 10A
5408 SM Volkel

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.