De Venus van Kolderwolde met poes
Famkes van Kolderwolde | De Reedrydster
Famkes van Kolderwolde

Famkes van Kolderwolde - Kolderwolde

N 52.896926762255 / E 5.508549741

Kunstenaar Evert van Hemert (1952-2022) studeerde zeker 10 minuten aan de Rietveldacademie. Als autodidact had hij alsnog een mooie carrière als zelfstandig kunstenaar. Hij exposeerde in Nederland, Europa, Amerika, Argentinië en Australië. Maar dus ook in het Friese Kolderwolde.

Hier vind je zijn bronzen beelden, van voornamelijk pronte dames, op sokkels langs de openbare weg. Het begon met the Milkmaid, die Evert het dorp schonk. Uiteindelijk leidde dit tot een beeldenroute met elf van zijn werken; De Famkes van Kolderwolde. Heb jij ze alle elf gespot?

The Milkmaid, waar het allemaal mee begon. Klaske, als eerbetoon aan het Friese paard. Europa, een dame op een stier met een eendje op haar hoofd en een hommage aan Tjarko, de te vroeg overleden buurjongen van Evert. Een dagje naar de stad, twee dames die met hun teckeltjes op de bus staan te wachten. De Trekzakspeelster, die belangrijk was voor het plaatselijke shantykoor. Sietske, een dame op een paard die het leven viert. De Verleiding, een stevige dame met een appeltje op haar rug. De Laatste Kerkgangster, ter herinnering aan het kerkje van Kolderwolde. De Venus van Kolderwolde met poes. Faam op'e bolle, ter ere van alle boerinnen, En tenslotte de Reedrydster, gebaseerd op de buurvrouw die in haar ochtendjas de schaatsers bij de laatse Elfstedentocht aanmoedigde.

De Venus van Kolderwolde met poes
Famkes van Kolderwolde | De Reedrydster

Famkes van Kolderwolde
Oordenwei
8583 KN Kolderwolde

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.