Erfgoedpark de Hoop in Uitgeest
Erfgoedpark de Hoop

Erfgoedpark de Hoop - Uitgeest

N 52.5278684 / E 4.7336136

Erfgoedpark De Hoop ligt idyllisch aan het Alkmaarder- en Uitgeestermeer. Dit park biedt niet alleen ontspanning voor liefhebbers van verblijfsrecreatie, horeca en watersport, maar herbergt ook een bijzonder stukje geschiedenis: de monumentale houtloods.

Oorspronkelijk prijkte deze loods aan het Zuideinde in Westzaan, maar sinds 2009 is dit provinciale monument te vinden in het Erfgoedpark. De houtloods is vrij toegankelijk en biedt je een fascinerend kijkje in het verleden. Hier wordt onder andere het verhaal verteld van Cornelis Corneliszoon van Uitgeest, beter bekend als Krelis Lootjes, en zijn baanbrekende uitvinding van de houtzaagmolen. Zijn bijdrage aan de industriële ontwikkeling van Nederland is van onschatbare waarde.

Naast het verhaal van Krelis Lootjes, onthult de houtloods ook de ontstaans- en bewoningsgeschiedenis van het OER-IJ. Een bijzondere ervaring is ook de 'virtuele periscoop'. Deze neemt je mee terug in de tijd, waar je het Noord-Hollandse landschap aanschouwt zoals Cornelis het meer dan 450 jaar geleden zag. Kortom, een bezoek aan het Erfgoedpark laat de geschiedenis op unieke wijze tot leven komen!

Foto: ©Bureau Toerisme Laag Holland

Erfgoedpark de Hoop in Uitgeest

Erfgoedpark de Hoop
Lagendijk 33B
1911 MT Uitgeest

Contactgegevens
T: +31 72-7400016
E: receptie-dehoop@dutchen.com

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.