Foto ter illustratie
De Trekkerskei

De Trekkerskei - Schoonloo

N 52.904988533877 / E 6.7003985192319

Als je in de dorpskern van Schoonloo bent, kun je er niet omheen: De Trekkerskei pronkt daar op de kruising van de Hoofdstraat en de Westdorperstraat. De enorme, prehistorische zwerfkei werd in 1966 ontdekt en boven de grond getrokken. Hij weegt maar liefst 25.000 kilo!

Omliggende dorpen wilde de kei graag in hun dorp tentoonstellen. Eerst kwam de kei terecht in Rolde, waar lokale jongeren de steen tijdens de eerste jaarwisseling probeerde in te graven. Dit lukte maar half. Jarenlang lag de steen half onder de grond voor de voormalige basisschool van Rolde.

In 1987 vierde Rolde haar 800-jarig bestaan. Ter gelegenheid van dit jubileum werd de steen weer uitgegraven en een paar meter verder verplaatst. Maar ook dat bleek niet de juiste plek te zijn voor de kei. Zowel Grolloo als Schoonloo wilde de kei graag hebben.

In 1994 werd de knoop eindelijk doorgehakt om de kei terug te brengen naar het dorp waar hij gevonden was: Schoonloo. Op 20 mei 1994 werd de steen onthuld onder zijn nieuwe naam: De Trekkerskei. De naam is ontleend aan het feit dat er door zovelen aan de kei is getrokken.

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie

De Trekkerskei
Hoofdstraat 18
9443 PA Schoonloo

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.