De Stekkentuin Doorkijkje
De Stekkentuin Vijver
De Stekkentuin Kleurrijke bladborder
De Stekkentuin

De Stekkentuin - Espel

N 52.7427118 / E 5.659641

De Stekkentuin in Espel is een bijzondere boerderijtuin waar bladkleur, -vorm en -structuur een belangrijke rol spelen: door gebruik te maken van rood-, grijs- en bontbladige planten, heesters en bomen is hier een tuin gecreëerd, die vanaf het vroege voorjaar tot in de herfst blijft boeien, ook zonder bloei.

Het wintergroene blad van de diverse Cyclamen variëteiten, gevolgd door de bloei van honderden Helleborussen en opvallende Corydalissen zorgen tezamen al vroeg voor een kleurrijk voorjaar.

In de 55 meter lange bollenborder staan ruim 200 verschillende soorten Narcissen, aangevuld met Sneeuwklokjes, Iris reticulata, Scilla, Anemone blanda en vele Muscari (Blauwe Druifjes) variëteiten.

In april/mei komt de Hosta Walk met 300 verschillende soorten tot leven.
Deze border is aangevuld met vele Brunnera’s, Varens en Hortensia’s, die men ook in een speciale Hortensia border vindt.
Al wandelend kan je genieten van een Sedum verzameling, van een distel/stekel veld met vele verschillende soorten en van een stokrozen collectie bestaande uit ruim 150 planten.
Ook de herfstbloeiers, w.o. anemonen, zilverkaarsen, asters, siergrassen etc. ontbreken hier niet
Vanwege de wind vindt men in alle borders vele mooie en vaak bijzondere bodembedekkers, maar ook stevige middelgrote en hoge bladplanten.
In het gazon ligt, gedeeltelijk verzonken, een ovale vijver met een symmetrische herfstborder.

Op het erf staan stekken uit eigen tuin, waar plantenliefhebbers graag mogen rondstruinen en soms net die ene plant vinden, waar ze al lang naar op zoek waren.

De Stekkentuin Doorkijkje
De Stekkentuin Vijver
De Stekkentuin Kleurrijke bladborder

De Stekkentuin
Noordermiddenweg 13
8311 PZ Espel

Contactgegevens
T: 0527271327
E: wies@destekkentuin.nl

Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag 10:00 - 17:00
Zaterdag 10:00 - 17:00
Zondag Gesloten

Openingstijden: -- 1 maart tot 1 oktober: elke vrijdag en zaterdag van 10.00 – 17.00 uur -- Alle andere dagen op afspraak, ook ’s avonds. -- Groepen alleen op afspraak. Open dagen/weekenden ** Helleborusdagen in maart ** Tulpenroute met Tuinenroute in april/mei i.s.m. twee tuinen in de buurt ** Tuinieren in Flevoland in juni i.s.m. twee tuinen in de buurt ** Stokrozen- en Hortensia dagen in juli i.s.m. 1 tuin en een kwekerij in de buurt. ** Kleurrijke Poldertuinen Vol Geur in augustus i.s.m. twee tuinen in de buurt ** Nazomeren in de tuinen van Buurrouw en Buurvrouw

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.