De Groenzoom
De Groenzoom

De Groenzoom - Berkel en Rodenrijs

N 52.007268050354 / E 4.4661126762269

Natuur- en recreatiegebied De Groenzoom, gelegen tussen de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp en grenzend aan Zoetermeer-Rokkeveen, beslaat een indrukwekkend gebied van meer dan 500 hectare. Dit bijzondere stukje natuur fungeert als groene buffer, waarbij het Middendelfland verbindt met het prachtige Groene Hart.

De ontwikkeling van De Groenzoom begon in 2010, agrarische activiteiten maakten plaats voor de creatie van dit unieke natuurgebied. Door zorgvuldig beheer kregen kruiden en planten de kans zich te ontwikkelenen is De Groenzoom een aantrekkelijk leefgebied geworden voor diverse vogels, vlinders en andere insecten.

De Groenzoom wordt gekenmerkt door waterpartijen die riet- en graslanden doorkruisen, afgewisseld met verspreid liggende bossen en struiken. Dit geeft het landschap direct het karakter van een authentiek Nederlands polderlandschap. Op sommige percelen in het gebied grazen runderen en schapen, wat ook weer bijdraagt aan het behoud van het landschap en de biodiversiteit. Als je op zoek bent naar een prachtige plek om de natuur te ervaren en te ontspannen in de buitenlucht, dan is De Groenzoom een aanrader.

De Groenzoom

De Groenzoom
Kleihoogt
2651 KV Berkel en Rodenrijs

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.