IJslands paard
De Duursche Waarden

De Duursche Waarden - Olst

N 52.370866417013 / E 6.0956091374328

De Duursche Waarden vormen een natuurgebied gelegen in de uiterwaarden van de IJssel, in de provincie Overijssel. Dit gebied is ontstaan door de aanleg van nevengeulen in de IJssel, die zorgen voor een dynamisch landschap met diverse waterstanden.

De flora van de Duursche Waarden is zeer divers, met onder andere moeraswolfsklauw, geelhartje en de zeldzame bittere veldkers. Het gebied biedt tevens een thuis aan vele soorten vogels, waaronder de grote zilverreiger en de ijsvogel. Aan de oever van de IJssel vind je dan ook een vogelkijkhut om die vele soorten te bewonderen. De bever voelt zich hier thuis en heeft zich hier gevestigd en wellicht sta jij ineens oog in oog met een Schotse Hooglander of een IJslands paard.

Het landschap kenmerkt zich door open graslanden, rietvelden, moerassen, bos en struweelgebieden. Vanuit de uitkijktoren bij de oude Steenfabriek kun je dit fraaie landschap van bovenaf bewonderen. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes uitgezet, waardoor het gebied goed toegankelijk is voor recreanten. Het gebied biedt prachtige vergezichten over de IJssel en is een oase van rust.

IJslands paard

De Duursche Waarden
Fortmonderweg
8121 SL Olst

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.