Danikerberg
Danikerberg

Danikerberg - Sweikhuizen

N 50.9579541 / E 5.8481252

De Danikerberg is een 97 meter hoge heuvel gelegen tussen de Limburgse plaatsjes Daniken en Sweikhuizen. Het is het hoogste punt van de regio. De Geleenbeek kabbelt rustig aan de voet van de heuvel. Op en rondom de berg groeit het Danikerbos. De Danikerberg is een uitloper van het geologische Plateau van Doenrade.

De natuurberg ligt er tegenwoordig vredig bij, maar in de 18e eeuw toen de rovers van de Bokkenrijders Limburg en België plunderden, was dit een heus galgenveld. Zo stonden er een galg, een rad op een paal en waarschijnlijk meerdere wurgpalen. De bandieten van de Bokkenrijders werden na hun veroordeling hier geëxecuteerd met behulp van één van de genoemde martelwerktuigen. De straffen werden door Justitie zeer theatraal uitgevoerd, zodat iedereen wist wat de veroordeelde gedaan zou hebben.

Na de executie werd het lichaam vaak verbrand of ze werden laten hangen om andere mensen af te schrikken. Soms werden ze zelfs aan het rad op een paal bevestigd om ten pronk gesteld te worden. Na een tijd werden de stoffelijke resten onder de galg begraven.

Danikerberg

Danikerberg
Naberweg
6174 Sweikhuizen

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.