Cycle | Gaia
Cycle | Gaia
Cycle | Gaia

Cycle | Gaia - Haarlem

N 52.3543329 / E 4.6453135

Gaia (1988) werd geboren in New York City als Andrew Piacane en studeerde aan het Maryland Institute College of Art (MICA). Hij ontwikkelde zich als een betrokken kunstenaar en bekwaamde zich in murals. Zijn StreetArt is terug te vinden over de hele wereld en dat bracht hem in 2015 op de Forbes under 30-list for Art & Style.

In 2021 bracht Gaia twee weken door in Nederland op uitnodiging van HaarlemIcons in samenwerking met 37PK Platform voor de kunsten. Het thema van zijn bezoek was imagined communities. Er vonden twee samenkomsten plaats met de inwoners van de Haarlemse wijk Schalkwijk. Hierbij kwamen de volgende thema's aan bod: respecteren en begrijpen van kernwaarden, verhalen van inwoners, de kringloop van het leven, de verbinding van Schalkwijk met Haarlem en de geschiedenis van de regio.

Met deze thema's ging de kunstenaar aan de slag en maakte een groot werk op het gebouw van MooiZooi. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en zij verzamelen en recyclen materialen die kunstenaars kunnen gebruiken. In deze mural, die hij Cycle noemt, vind je alle thema's terug. De glazen stolpen hebben een connectie met het Teylers Museum in Haarlem. In de achtergrond zie je de kaart van het oorspronkelijke Schalkwijk en in de torso's van de huidige generatie inwoners zie je hoe het er vroeger aan toe ging.

Een ander project van HaarlemIcons dat Gaia deed was bij de VMGH, vereniging Marokkaanse Gemeenschap Haarlem. Bewoners beschilderden de binnenmuren en Gaia bracht het woord Welkom aan op de buitenkant van het gebouw, tezamen met de afbeeldingen van de verhalen van de inwoners. Dit werk vind je terug aan de Stresemannlaan.

Cycle | Gaia
Cycle | Gaia

Cycle | Gaia
Terschellingpad 2
2036 KH Haarlem

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open

De mural van Gaia is 24/7 te bewonderen. De winkel van Stichting MooiZooi is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 en op zaterdag van 11:00 tot 17:00.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.