Watermolen bij Kasteel Cannenburch
Cannenburger Watermolen

Cannenburger Watermolen - Vaassen

N 52.292757 / E 5.9670716

Al sinds 1387 staat er een watermolen op deze plaats. Ooit was het onderdeel van een netwerk van twintig molens die de eigenaren van het kasteel verpachtten. De Cannenburger Watermolen werd sinds 1727 gepacht door de familie Koekkoek, en later in 1872 gekocht door Gerrit 'Gait' te Riele tijdens een veiling. Daarmee was het officieel geen onderdeel meer van het kasteel. Inmiddels is de molen in handen van de vijfde generatie Te Riele.

Na een verwoestende brand in 1940 werd de molen herbouwd in steen en als turbinemolen. De molen werd tot 1978 dagelijks gebruikt, totdat de elektrische aandrijving werd geïntroduceerd.

Het molengebouw onderging vervolgens een transformatie tot een modern bedrijf gespecialiseerd in het vervaardigen en reviseren van maalderijmachines. In 2010 onderging de molen een ingrijpende restauratie, waarbij de turbine werd gereviseerd en een bovenslagrad werd toegevoegd. Ondanks dat de watercapaciteit door de jaren heen is verminderd, draait de turbine vandaag de dag nog dagelijks.

Watermolen bij Kasteel Cannenburch

Cannenburger Watermolen
Prins Bernhardlaan 7
8171 PN Vaassen

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.