Brasserie de Vrijheid Welkom
Brasserie de Vrijheid Terras
Brasserie de Vrijheid

Brasserie de Vrijheid - Oosterhout

N 51.6426936 / E 4.8568714

'Eerst eten', is de bekendste uitdrukking van Oosterhout. Hier zit een mooi verhaal achter, waar de Oosterhouters je graag meer over vertellen. Vraag het ze maar eens.

Goed eten en drinken, daar staat Oosterhout bekend om. In het historische pand 'de Vrijheid' is het goed toeven. Geniet hier van een heerlijk drankje, een hapje, de vriendelijkheid en de vrijheid.

Brasserie de Vrijheid is gelegen naast het Vrijheidshuis. Aan het eind van de zestiende eeuw riep de Oosterhoutse elite het dorp uit tot een 'zelfstandige vrijheid'.
Het nieuwe bestuursgebouw kwam op de Heuvel en werd het Vrijheidshuis genoemd. Het werd in 1617 gebouwd tijdens het twaalfjarig bestand in de Tachtigjarige Oorlog. De bestuurders konden er vergaderen, documenten vonden er een opslag, er werd recht gesproken en er werd een gevangenis ingericht. Oosterhout groeide uit tot een van de grootste dorpen van Brabant (met meer dan zesduizend zielen) en mocht zich vanaf 1809 stad noemen. Het Vrijheidshuis werd stadhuis en werd in de loop der tijden een aantal malen verbouwd en vergroot. In 1941 verhuisde het gemeentebestuur naar slotje Huize Limburg, iets verderop.

Het restaurant was heel vroeger een herberg waar onschuldigen na hun vrijspraak dan graag een borrel namen op hun vrijheid. Het huidige restaurant 'de Vrijheid' dankt zijn naam aan de verworven status in de 16e eeuw, een 'vrijheid', en aan het proosten op de vrijheid door de eeuwen heen!Brasserie de Vrijheid Welkom
Brasserie de Vrijheid Terras

Brasserie de Vrijheid
Heuvel 11
4901 kb Oosterhout

Contactgegevens
T: 0162 – 769001
E: info@devrijheidoosterhout.nl

Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 12:00 - 23:00
Donderdag 12:00 - 23:00
Vrijdag 12:00 - 23:00
Zaterdag 12:00 - 23:00
Zondag 12:00 - 23:00
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.