Beproefd maar niet gebroken - Herdenking Watersnoodramp
Beproefd maar niet gebroken

Beproefd maar niet gebroken - Zierikzee

N 51.647545367789 / E 3.9260662727861

Zierikzee wordt ernstig getroffen tijdens de Watersnoodramp. In de vroege ochtend breken de vloedplanken en het zeewater komt de stad binnen.

Willem Bakker woont in Zierikzee ten tijde van de ramp. Bijna alle communicatie met de buitenwereld is kapot dus houdt hij een verslag bij op zijn typemachine. In de rampnacht kijkt hij uren lang naar het kolkende water dat de straten instroomt. Als het water wegzakt blijft er slik op straat liggen. Overdag loopt Willem door de wijk en ziet dat niet van alle huizen het fundament sterk genoeg was, sommige zijn grotendeels ingestort. Uiteindelijk worden Willem en zijn vrouw geëvacueerd, ze kunnen verblijven bij hun kinderen in Hilversum.

Omdat Schouwen-Duiveland zo zwaar getroffen was door de ramp, waren alle telefoonverbindingen vernietigd. Radiotechnicus Peter Hossfeld kreeg het voor elkaar een radio te maken van gevonden voorwerpen en kreeg zo contact met de buitenwereld. Hij zorgde ervoor dat men wist van het drama op Schouwen-Duiveland, zodat er hulp gestuurd kon worden. Waarschijnlijk zijn daarmee vele mensenlevens gespaard gebleven.

Foto herdenking 1978: © Nationaal Archief

Beproefd maar niet gebroken - Herdenking Watersnoodramp
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.