Beeld Schaalgeboorte | Stationsplein Ermelo
De Ark van Noach | Stationsstraat Ermelo
Beelden nabij Station Ermelo

Beelden nabij Station Ermelo - Ermelo

N 52.29996241668 / E 5.6162679393822

Vlak voor het station van Ermelo fiets je langs twee beelden die op korte afstand van elkaar staan en de moeite van het afstappen waard zijn:

De Ark van Noach, Stationsstraat, Ermelo
De horizontale granieten vlakken in dit kunstwerk nodigen je uit om er even op te gaan zitten. Ze liggen tussen iets donker gekleurde granieten pijlers die in een cirkel zijn geplaatst. De bovenkant van de pijlers heeft de vorm van een mansaradedak, net als het voorwerp dat op de gepolijste bovenkant van de zwerfkei in het midden rust. Het kunstwerk ziet er uit als een zorgvuldig geconstrueerd geheel.

Christiaan Paul Damsté (Arnhem, 1944) was lange tijd docent aan verschillende kunstacademies en is daarnaast niet alleen beeldhouwer, maar ook schilder en graficus. Hij assembleert zijn uiteenlopende materialen steeds zo, dat er een bepaalde ordening ontstaat. Onder meer het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent en Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam hebben werk van Damsté in de collectie opgenomen.

Schaalgeboorte Stationsstraat/Stationsplein, Ermelo
Dit object stelt een kristalmarmeren ei voor met daarbovenop een vogel die met haar vleugels het ei koesterend omklemt. De oorspronkelijke naam was Moeder Aarde, omdat de kunstenaar het aardse en het moederlijke van het beeld wilde benoemen. Het stond sinds 1978 in de binnentuin van het gemeentehuis van Ermelo, maar is in 2009 naar zijn huidige locatie verhuisd.

Beeldhouwer Johan Venus (Dordrecht, 1949) volgde de Gerrit Rietveld Academie en was naast beeldhouwer in Ermelo ook lange tijd psychotherapeut. Inmiddels is zijn praktijk gestopt en werkt hij weer vanuit huis als beeldhouwer.

Beeld Schaalgeboorte | Stationsplein Ermelo
De Ark van Noach | Stationsstraat Ermelo

Beelden nabij Station Ermelo
Stationsstraat 137
3851 ND Ermelo

Contactgegevens

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.