Beeld Octa Folio, Ermelo
Beeld Octa Folio, Ermelo

Beeld Octa Folio, Ermelo - Ermelo

N 52.315640798559 / E 5.5996685913082

De roestvrijstalen ‘armen’ van kunstwerk Octa Folio (Latijn voor: acht bladen) zijn wel zes meter hoog en staan sinds 2008 samen in een kring op het terrein van zorginstelling ’s Heeren Loo in Ermelo. Er zaten oorspronkelijk ook nog glasblokken onderaan het enorme abstracte werk, maar die zijn er voor de veiligheid van de bewoners van de zorginstelling afgehaald. De sculptuur stond vroeger in de binnentuin van het hoofdkantoor van het Bouwfonds Nederlandse Gemeenten.

Beeldend kunstenaar John Spek (Oudewater 1950) werkte aanvankelijk als arbeidstherapeut, maar werd al in 1974 full time kunstenaar en volgde tegelijkertijd een opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Hij maakt al meer dan 50 jaar met name sculpturen en reliëfs en werkt vooral met roestvrijstaal, fosforbrons, lood of een combinatie van die metalen. Zijn werk vind je in vele gemeenten in Nederland.
Voor de liefhebber: Het atelier van John Spek met twee andere sculpturen voor de deur, ligt vlakbij het kunstwerk Octa Folio op Witteland 20, en is op afspraak te bezoeken.

Beeld Octa Folio, Ermelo

Beeld Octa Folio, Ermelo
Enckerkamp
3853HL Ermelo

Contactgegevens

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.