Agrariërs in het Ilperveld
Agrariërs in het Ilperveld

Agrariërs in het Ilperveld - Landsmeer

N 52.4361856 / E 4.9503239

Het Ilperveld wordt beheerd door Landschap Noord-Holland in nauwe samenwerking met 15 agrariërs. Eén van hen is familie Hardebol. Zij beheren maar liefst 100 hectare land, runnen de beheerdersboerderij van Landschap Noord-Holland en werken daarom dagelijks met elkaar samen.

Boerderij Hardebol houdt bijvoorbeeld rekening met de weidevogels. Zo maaien ze pas na het broedseizoen en zodra de boswachter heeft gecontroleerd of de weidevogels echt weg zijn. Ook helpen ze bij het bestrijden van pitrus, een hardnekkige grassoort die op veel plekken in het Ilperveld voorkomt. Pitrus hoort hier niet thuis en omdat de grazers de harde groene sprieten niet eten, kan de pitrus het landschap gaan domineren en groeit het open landschap dicht. En openheid hebben de weidevogels juist nodig.

Daarom bestrijd Natuurboerderij Hardebol pitrus door ruige mest te produceren en uit te rijden. Ruige mest is een combinatie van de uitwerpselen van de koeien en rietstengels, dat in de potstal van de boerderij wordt geproduceerd. Ruige mest zorgt voor een voedzame bodem, waardoor er veel insecten op af komen. Insecten dienen als voedsel voor voegels en helpen bij het bestuiven van bloemen.

Agrariërs zijn dus van groot belang in het Ilperveld.

Agrariërs in het Ilperveld

Agrariërs in het Ilperveld
Kanaaldijk 50
1121 NZ Landsmeer

Contactgegevens
T: 088-0064400
E: info@landschapnoordholland.nl

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.