Zomerse fietsroute 4 | Langs Lemmer

Zomerse fietsroute 4 | Langs Lemmer

Fietsroutes voor een zwoele avond

De afgelopen week zijn de temperaturen heerlijk geweest, en dat blijft nog heel even zo. Dus wat let je om ’s avonds nog een rondje te fietsen en te genieten van de avondzon? We namen je deze week elke avond mee op een fietsroute waarmee je van de avondzon kunt genieten. Geen zorgen, de routes zijn niet langer dan 30 kilometer. Kort genoeg dus om op een avond te fietsen.

 

Fietsroute rond Lemmer

Bant, waar de fietsroute ook doorheen gaat, werd in 1951 gebouwd. Echter, wat maar weinig mensen weten is dat hier na de Tweede Wereldoorlog een gevangenenkamp voor NSB-ers was. Het kamp was vrij bijzonder: de kampcommandant deed op een gegeven moment een proef. Die proef was dat alle gevangenen een contract moesten ondertekenen dat ze niet zouden vluchten. Als ze zich aan het contract hielden kregen ze volledige vrijheid binnen het kamp. Uiteindelijk heeft iedereen het contract getekend en is er niemand gevlucht.

Naar de fietsroute.

Beleef deze zomerse fietsroute nog beter

Beleef de fietsroute rond Lemmer nog beter door de Fietsnetwerk App te gebruiken. Word bij de fietsknooppunten gewezen op de leukste afstapmomenten in de buurt van het betreffende knooppunt. Tussendoor kun je gewoon genieten van de omgeving, je krijgt namelijk alleen bij de knooppunten een melding over de volgende stap in je fietsroute en over wat er te zien en te doen is in de buurt. Je hoeft je onderweg ook geen zorgen te maken over het batterij- en internetverbruik van je mobiel. Door gebruik van de nieuwste technologieën is dat tot een minimum beperkt.

 

Meer over de app

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via