Zeven redenen om te fietsen in de winter

Zeven redenen om te fietsen in de winter

Maar? het is koud!

De verleiding is groot om lekker gezellig binnen te blijven zitten bij de kachel en de warme chocolademelk. Toch zijn er redenen zat om af en toe lekker de fiets te pakken en in de kou een fietsroute te rijden.

 

Redenen om w?l de fiets te pakken

1. Antigriep

Je kunt naar de dokter gaan voor de griepprik en een extra vitaminepil slikken, maar een lekker stukje fietsen helpt beter om je weerstand op te bouwen. Zeker als je fietst in het zonnetje, dan maakt je lichaam wat extra vitamine D en endorfine aan. Dat laatste geeft je een goed gevoel en is dus heel goed tegen winterdipjes en neerslachtigheid.

2. Rust

Als het lekker weer is puilen de fietspaden uit van de fietsers. ’s Winters is het veel rustiger, dus je hebt de ruimte en tijd om nog beter om je heen te kijken en te genieten.

3. Filevrij

’s Winters pakken meer mensen de auto of het openbaar vervoer, daarom is het juist handig ’s winters de fiets te pakken voor woon-werkverkeer. Je staat niet in een opgepropte trein vol hoestende mensen, je staat niet in de file; en je hebt gelijk je dagelijkse rondje fietsen te pakken zodat je dat geen extra tijd kost!

4. Calorieën

Omdat je lichaam harder moet werken om op temperatuur te blijven, verbrand je in winter meer calorieën dan in de zomer. Dus afvallen gaat sneller dan in de zomer. Als je tenminste niet te vaak naar stoere winterkost grijpt…

5. Koud

Ja, fietsen in de winter is een stukje kouder dan in de zomer. Maar je zult zien dat je jezelf al snel lekker warm fietst. Behalve dat het je een voldaan gevoel geeft (endorfine, weet je nog?) omdat je dit toch maar even gefikst hebt, is een warme douche na afloop een extra beloning. Bovendien zul je merken dat je lichaam je langer warm houdt door een verbeterde bloedcirculatie.

6. Zuurstof

Door vaker te fietsen kom je vaker buiten en krijg je meer frisse lucht. Niet alleen goed voor je luchtwegen, maar ook voor je hersenen, bloeddruk en hartslag. Dat effect wordt groter wanneer je kiest voor wegen en fietspaden die niet direct naast de snelweg liggen.

7. Mooi

De natuur is ’s winters ook heel mooi! Wel eens koeien gezien die lopen te grazen in de mist, of kale bomen die prachtig afgetekend staan tegen een strakblauwe lucht? Bovendien: als je vaker fietst zie jij als eerste de tekenen van het naderende voorjaar!

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via