Wat te doen in Sneek en omgeving?

WattedoeninSneek

Natuur in en om Sneek

In en rondom Sneek zijn verschillende natuurgebieden te vinden. Het is prachtig om een lange fietstocht te maken langs het Sneekermeer en te genieten van de rust van het water. Ben je op zoek naar een uitdagendere fietsroute? Aan de rand van Sneek vind je het Burgemeester Rasterhoffpark, waar je hoogstwaarschijnlijk een paar Schotse Hooglanders en reeën tegenkomt. Geniet van de unieke waterval in het park en sluit je dag af met een heerlijk diner bij Markt23 Sneek. Dit zijn de leukste fietsroutes in én rondom Sneek!

Sneek, het hart van zuidwest Friesland

Sneek is dé watersportstad van Nederland. Jaarlijks vindt hier een het zeilwedstrijdevenement van Europa plaats: de Sneekweek. Echter heeft Sneek je veel meer te bieden dan watersport en deze gezellige feestweek. Zo is Sneek de tweede stad tijdens de Elfstedentocht, bruist het in Sneek van de evenementen, zijn er verschillende toprestaurants te vinden en kan je er heerlijk winkelen. Vergeet ook niet het Sneekermeer te ontdekken! Leuk om een nachtje te blijven slapen, want binnen één dag ben je nog niet uitgekeken (en gefietst). Fietsen in omgeving Sneek is een absolute aanrader.

Wij selecteerden drie fietsroutes die jou laten kennismaken met de stad, de omgeving en alle hoogtepunten. Ga je binnenkort een weekendje naar Sneek, sla deze fietsroutes op in de Fietsnetwerk App zodat je ze ter plaatse weer snel teruggevonden hebt.

1. Fietsroute Sneek breekt zo lekker de week
2. Het heerlijkste van Friesland
3. Fietsroute Feest in Friesland


Sneek

 

Wat heeft omgeving Sneek te bieden?

De omgeving van Sneek ontdek je het beste op de fiets. Zo kun je in alle rust genieten van al het moois dat deze regio te bieden heeft. Er zijn wel 24 natuurgebieden te vinden! De stad Sneek wordt regelmatig de kleine, schattige versie van Amsterdam genoemd. Als je in de binnenstad bent, begrijp je waarom. Sneek kent een oude binnenstad en heeft een gracht vol historie. Als het niet vriest, is het leuk om een rondvaart te maken en om daarbij onder de beroemde Sneker Waterpoort te varen.

Er worden regelmatig evenementen gehouden in deze Friese stad. In de eerste week van augustus is de welbekende Sneekweek. Ga je juist eind oktober? Dan is het de tijd van 'LUNA Waterstad'. Tijdens dit evenement gebruiken (inter)nationale kunstenaars de stad als hun podium voor hun lichtkunstwerken.

Fietsen in Sneek

De fietsroutes van omgeving Sneek zijn nu te vinden in de Fietsnetwerk App. Wist je dat je met de fietsroute app ​​van Fietsnetwerk de routes met volledige routebegeleiding kunt fietsen? Je ziet in één oogopslag waar je heen moet om de knooppunten te volgen.

Onderweg krijg je vanzelf een melding als je in de buurt van een bezienswaardigheid komt. Zet de routebegeleiding aan naar de bezienswaardigheid, en zet na je bezoek weer de begeleiding aan om terug naar de knooppuntenroute te fietsen. Zo hoef je dus niets te missen! Maak het jezelf gemakkelijk en download de app gratis in de app store.

Wij zochten de drie mooiste fietsroutes voor je uit. Lees gauw verder voor de leukste bezienswaardigheden, restaurants en meer tips!


Sneekbreektzolekkerdeweek

1. Sneek breekt zo lekker de week - 31 km

Ben je een paar dagen in Friesland? Breek dan de week met deze fietsroute in Sneek. Deze korte fietsroute heb je binnen 2 uur gefietst. Tijdens deze fietstocht ontdek je de geschiedenis van de historische stad. Wist je bijvoorbeeld dat Sneek in de 15e eeuw de hoofdstad van Friesland was? Tegenwoordig is het de op twee na grootste stad van Friesland.

Neem een kijkje bij het bijzondere gebouw Epema State, bekijk het beeld De Kleine Dom en geniet van een ijsje bij Ijssalon Eatalia. Ook fiets je door naar het dorpje Scharnegoutum, het enige dorp tussen de steden waar de Elfstedentocht doorheen gaat.

Naar de route.

Te doen onderweg:

 

HetheerlijkstevanFriesland

2. Het heerlijkste van Friesland - 53 km

Zoals de naam al een beetje verklapt, deze fietstocht brengt je naar al het lekkers van Friesland. Je fietst door de dorpen Bolsward, Workum en Sneek. Je fietst een tijdje langs het uitgestrekte water van deze provincie. Hier is altijd wel wat te beleven en te zien. Van de vogels in het water tot de verschillende watersporters. Al snel ontdek je hoe groen Friesland eigenlijk is. Deze fietstocht is dan ook zeker aan te raden voor een natuurliefhebber!

Plof na een paar uur neer op een terras en geniet van een verse lunch bij Hotel Restaurant Markt 23. Onderweg kan je ook nog stoppen bij het Jopie Huisman museum, waar de verschillende werken van de autodidacte meesterschilder te zien zijn. Zoals in een van de reviews van deze fietstocht te lezen is: “Beleef Friesland zoals je het nog nooit hebt beleefd!”

Naar de route.

Te doen onderweg:


FeestinFriesland

3. Feest in Friesland - 54 km

Deze fietstocht van ruim 3 uur laat je zien dat het altijd feest in Friesland is. Waar en wanneer je ook bent, het is altijd gezellig! Deze fietstocht start in Terherne, ook wel bekend als Kameleondorp. Als je liefhebber bent van de jeugdboeken van Hotze de Roos over de tweeling Hylke en Sietse, dan kijk je in dit schattige dorp je ogen uit.

Je fietst verder langs Joure. Als je hier eind september bent, is het leuk om een bezoekje te brengen aan de jaarmarkt. Of in augustus, want dan wordt hier de Romantische Markt gehouden (een markt vol romantiek!). Zie je tijdens de fietstocht een enorme stoet solexen of een zee van luchtballonnen in de lucht? Ook dat zijn Friese evenementen - in het dorpje Joure vindt jaarlijks het WK Solexrijden en de Friese Ballonfeesten plaats.
 

Deze fietstocht brengt je langs verschillende hoogtepunten. Stap op de boot bij Kameleondorp, geniet van een rondvaart bij Ald Fryslân, sta even stil bij Penninga's Molen, ontdek de watergeschiedenis van Friesland in het Fries Scheepvaartmuseum en neem een kijkje in de geschiedenis van de koffie bij Museum Joure.

Naar de route.

Te doen onderweg:

 

Overnachten in Sneek

Op zoek naar een leuk hotel? ​​Bij Hotel Restaurant Markt 23 kan je heerlijk overnachten én ontbijten! Met hun speciale fietsarrangement is het extra genieten.

Naast deze drie routes zijn er nog veel meer fietsroutes in omgeving. Bekijk nog veel meer de afwisselende fietsroutes in de omgeving van Sneek.


Auteur: Ilse Bloemendal

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via