Wat is de beste elektrische fiets voor een fietsvakantie?

Op-Fietsvakantie-met-Elektrische-fiets

Drie beste elektrische fietsen voor je fietsvakantie

De elektrische fiets is een trend die nog altijd stijgende is. Ook voor fietsvakanties wordt steeds vaker voor de elektrische fiets gekozen. Maar er zijn veel verschillende modellen, hoe weet je dan welke fiets het meest geschikt is voor jouw fietsvakantie? Wij helpen je een handje.

Kan dat wel, met een elektrische fiets op vakantie?

De elektrische fiets heeft zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld op technisch gebied. Waar je eerst rekening moest houden met een beperkte accuradius en een fiets die erg zwaar is zodra de accu leeg is, zijn ze nu lichtgewicht met sterke, compacte accu’s waarmee je gerust honderd kilometer kunt fietsen zonder op te laden. De frames en wielen zijn steviger waardoor elektrische fietsen nu beter in staat zijn om je reisbagage te dragen. Op fietsvakantie met een elektrische fiets doe je tegenwoordig dus met gemak! En het heeft een aantal voordelen om de e-bike te pakken. Bijvoorbeeld:

  • Je kan je fietspartner weer bijhouden
    Misschien herken je het probleem wel: je denkt leuk met z’n tweeën op fietsvakantie te gaan, maar de één fietst veel harder dan jij. Je voelt je bezwaard dat de ander telkens op je moet wachten, de ander wordt moe omdat die zich moet inhouden. De gezelligheid kan dan ver te zoeken zijn. De elektrische fiets biedt hiervoor uitkomst. Het geeft je dat extra duwtje in de rug, waardoor je weer gezellig naast elkaar kunt fietsen.
  • Je kan eindelijk die fietstocht maken die je niet aandurfde
    Een e-bike kan je helpen om die ene uitdagende fietstocht te maken die je altijd al wilde maken, maar niet aandurfde. Wil je graag een keer door de bergen fietsen? Die zijn makkelijker te trotseren met elektrische ondersteuning. Wilde je ooit een extra lange tocht fietsen? Met een e-bike leg je zonder moeite meer kilometers per dag af.
  • Je houdt meer energie over
    Omdat het fietsen je minder moeite kost, houd je aan het einde van de dag meer energie over. Na een dag fietsen voel je je frisser om nog iets in de omgeving te ondernemen.

Dat klinkt ons als muziek in de oren! Maar er zijn veel verschillende type e-bikes waar je uit kunt kiezen. 

Drie ideale fietsen aangeraden door experts

Wij vroegen drie specialisten (Stella Fietsen, Amslod, Specialized) naar welke fiets zij aanraden voor een fietsvakantie. De uitkomst delen we graag met jou.


LivornoPremiumMDB.SI

1. Livorno Premium MDB SI
Livorno’s staan bekend om hun comfortabele zithouding. Het belangrijkste kenmerk van de Livorno Premium MDB SI is dan ook de comfortabele zithouding en dat is zeer aangenaam als je lange afstanden fietst. Deze e-bike is licht van gewicht (28 kg inclusief accu) en heeft een lage instap, waardoor de fiets ook erg geschikt is voor ouderen.

Acht versnellingen zorgen ervoor dat je een breed bereik hebt. De krachtige Bosch-middenmotor wordt gekenmerkt door een natuurlijk rijgevoel. De accu is een Bosch PowerPack. Deze is semi-geïntegreerd in het frame en heeft daardoor een positief effect op het rijgevoel. De actieradius is tot 95 km. Als je de fiets upgrade met een extra sterke accu kun je zelfs tot 155 km op één accu rijden. Wij zeggen met vertrouwen dat dat ruim voldoende is voor de hele dag fietsen!

Al met al is de Livorno Premium MDB SI dus een kwalitatief goede e-bike met de nodige moderne snufjes en een fijne zithouding, dus kom maar op met die lange afstanden.


SpecializedVadoSL5.0EQ
2. Specialized Vado SL 5.0 EQ
De Specialized Vado SL 5.0 EQ is een fiets van hoge kwaliteit met een enorm bereik en kracht. Toch blijft de fiets met slechts 14,9 kg superlicht (tja, het model heet natuurlijk niet voor niets SL: Super Light)! Dat komt mede door de lichte motor die maar 1,95 kg weegt. Dat is een stuk lichter dan de gemiddelde middenmotoren.

Een vrij unieke eigenschap van deze motor is dat hij weinig weerstand geeft tijdens het fietsen. Als je harder fietst dan de trapondersteuning aan kan of als de accu leeg is, zal de motor je niet tegenwerking. Overigens zal je niet snel zonder elektrische ondersteuning komen te zitten, want in de slimme stuurcomputer heb je een Smart Control functie. Daarin geef je van tevoren aan hoe lang je rit is, hoe vaak je een berg op gaat en hoe veel acculading je na je fietstocht wilt overhouden. Dit in combinatie met twaalf versnellingen zorgt ervoor dat je zonder moeite op tempo kunt blijven fietsen, en dat je zelfs met tegenwind comfortabel zit.

De actieradius is erg hoog. De standaard accu geeft je een bereik van 60 tot 130 kilometer, maar met een externe accu rek je het bereik op tot 180 kilometer. Aan het sterke frame kun je prima je bagage hangen. Kortom, de Vado SL 5.0 EQ geeft je veel voordelen tijdens je fietsvakantie.


AmslodYorkMRX-600
3. Amslod York MRX-600
De sportieve Amslod York MRX-600 is de ideale e-bike voor recreatief gebruik en het fietsen van lange afstanden. Dit door het krachtige 43-Volt systeem en sterke middenmotor met 80 Nm (Newton-meter) aandrijving die geschikt is voor ieder landschap; geen berg is te hoog voor deze krachtpatser! Het design is passend voor zowel man als vrouw. De fiets heeft een lichtgewicht constructie en alle lasnaden zijn weggewerkt.

Het LCD-kleurendisplay geeft alle belangrijke informatie die je als fietser nodig hebt tijdens een fietstocht. Daarbij zorgt het innovatieve Amslod Dynamic Drive voor ideale rijeigenschappen in alle omstandigheden. Het systeem houdt continu de energiebehoefte van de motor op peil en past zich automatisch aan veranderende wind. Met Amslod Dynamic Drive schakel je eenvoudig tussen de energiezuinige ECO-stand en de krachtige SPORT-modus.

SPORT-modus: voor extra ‘power’ bij veel weerstand zoals steile hellingen, tegenwind, inhalen, of wanneer je zonder al te veel inspanning sneller op de plaats van bestemming wilt aankomen. In de modus SPORT verandert het dashboard op het display in duidelijke rode kleurstelling en reageert de motor sneller op veranderende omstandigheden.

ECO-modus: voor extra comfortabele rijeigenschappen en energiebesparing zodat de allergrootste actieradius gehaald kan worden. In ECO verandert het dashboard op het display in de groene kleurstelling en reageert de motor rustig op veranderende omstandigheden.

Uiteraard bezit de York alle unieke Amslod-eigenschappen, maar deze fiets is daarnaast onafhankelijk door Kieskeurig bekroond met ‘Goed uit de Test’- E-bike Duurtest. Een sterke kandidaat dus!

Verzekerd van zorgeloze fietsvakantie: verzeker je fiets

Een elektrische fiets is een kostbaar bezit. Natuurlijk ga je daar zuinig mee om en zet je hem altijd keurig op slot, maar een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Daarom is het verstandig om een fietsverzekering af te sluiten. Daarmee zijn de kosten van schade of diefstel gedekt.

Of je nu een trektocht door de Alpen gaat maken, of de Nederlandse fietspaden gaat verkennen, met deze fietsen zit je gegarandeerd goed. Tips voor routes in Nederland? Lees onze Top 5 fietsroutes voor je fietsvakantieOnze benen jeuken al om op de fiets te stappen! Waar gaat jouw reis heen?

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via