Voor liefhebbers van water

Fietsroute van de week 46 header

Ontdek de Loosdrechtste plassen op de fiets

Een behoorlijk lange route en elke kilometer meer dan de moeite waard om te ontdekken. Dit zijn de Loosdrechtse plassen op zijn best, want op de fiets zie je natuurlijk meer. Daarom nemen wij je graag mee door deze regio die je misschien nog niet hebt ontdekt zoals wij dat deden. Dit unieke stukje Nederland is naast de prachtige natuur op de plassen ook bekend om de kapitale villa's die je langs het water kunt vinden. Altijd leuk om even de glamour hier te bewonderen. De combinatie tussen de natuur, het water en dit soort bezienswaardigheden geven deze fietsroute een heel eigen gezicht. De route loopt langs de fietsknooppunten en je kunt hem natuurlijk ook weer in onze fietsroute app terugvinden. 

  Naar de fietsroute

Zien en doen

Met een keur aan afstapmomenten is de afwisseling langs deze route groot. Forten, buitenplaatsen, molens en natuurlijk diverse horeca zorgen ervoor dat je weer voldoende keuze hebt om deze fietsroute te personaliseren. Je voegt ze op de website eenvoudig toe in je route en als je met de Fiets App op stap gaat krijg je ze onderweg te zien bij het dichtstbijzijnde knooppunt. Jij bepaalt waar je wel of niet een bezoekje brengt hoewel natuurlijk wel weer wat leuke tips hebben. 

Afstapmoment Fort Nigtevegt

Fiet Nigtevegt

Midden in het groen ontdek je hier aan de hand van kunst het verhaal van dit Fort. Het is een gedenkplaats en je kunt hier zelfs nog een eigen kunstwerk maken om te gedenken. Natuurlijk staat er bij deze open locatie altijd koffie voor je klaar. 

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Buitenplaats Geesberge

Buitenplaats Geesberge

Dit is een plaats welke wij een warm hart toedragen omdat we er verschillende keren geweest zijn. Het is altijd een beleving want naast een prachtig terras beschikken ze over een boot en een bed & breakfast. De gastvrijheid straalt je tegemoet en langs het water is het altijd leuk om de vele prachtige sloepen voorbij te zien varen. 

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Kasteelmuseum Sypesteyn

Kasteel Museum Sypesteyn

De naam doet het al vermoeden want dit is naast een prachtig kasteel ook een museum. We gaan niet te veel verklappen maar we kunnen je beloven dat het verhaal van deze unieke plek de moeite waard is. Dat is zeker ook het geval voor de bijbehorende horeca en de kasteeltuinen. Wat een prachtige erfenis heeft deze kasteelheer achtergelaten! 

Bekijk dit afstapmoment

Met de Fietsknooppunt App heb je alle afstapmomenten in je broekzak

Alle fietsroutes van Fietsnetwerk.nl zijn beschikbaar in onze Fietsknooppunten App. Natuurlijk kun je ook een kaart of de knooppunten los afdrukken via onze website. Toch heeft het enkele voordelen om met de App te gaan fietsen. Deze begeleid je namelijk feilloos langs de route en als je even de weg kwijt bent kun je het kompas aanzetten om snel op de route te komen. Dat scheelt een hoop zoekwerk en hij geeft ook nog eens alle afstapmomenten in de buurt aan. Even uitproberen is gratis, hem blijven gebruiken ook! 

 

Icoon App Store Apple  App stores download Android

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via