Vijf van de nieuwste fietsroutes

Vijf van de nieuwste fietsroutes

Ontdek de nieuwste fietsroutes

Bij Fietsnetwerk.nl wordt er dag in dag uit keihard gewerkt om jou de nieuwste fietsroutes voor te kunnen schotelen. Vier van de nieuwste fietsroutes vind je één keer in de twee weken terug in onze Fietskrant. Deze keer maken we een uitzondering en zetten we vijf van de nieuwste fietsoutes voor je op een rijtje in ons nieuwsoverzicht. Wil je vaker op de hoogte blijven van de nieuwste fietsoutes? Schrijf je dan in voor de Fietskrant.

Fietsroute Schagen

Fietsroute Schagen

De oudste plaats waar je tijdens het fietsen van deze route langs fietst is Winkel. Al vanaf 2500 voor Christus wonen daar mensen. Toen behoorden zij tot de enkelgrafcultuur. Tuitjenhorn en Schagen zijn vergelijken met Winkel een stel jonkies. Wanneer Schagen precies gesticht werd is niet bekend. Echter, in een document uit 969 wordt Schagen al genoemd, al was het toen waarschijnlijk niet meer dan een boerderij op een terp.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Groeten uit Grolloo

Fietsroute Groeten uit Grolloo

Er is een grote kans dat Grolloo bekend is bij bluesliefhebbers. Het is namelijk de woonplaats van Harry Muskee, oprichter en zanger van Cuby & The Blizzards. Hij leefde in het dorp en zijn boerderijtje werd toentertijd omgetoverd tot oefenruimte voor de band. Naast Harry Muskee heeft ook voetbalanalist Johan Derksen in Grolloo zijn voetsporen (en veel sigarenas) liggen. Wil jij de omgeving van Grolloo ook ontdekken?

Naar de fietsroute.

Fietsroute Roermonds Roerdal

Fietsroute Roermonds Roerdal

De volgende gloednieuwe fietsroute vindt je in het zuiden van Nederland, in de buurt van Roermond. De rivier de Roer is sinds het sluiten van de mijnen in Duitsland er erg op vooruit gegaan. Dat zie je ook terug tijdens het fietsen van deze fietsroute: het water is zo schoon dat je in het Roerdal bevers, ijsvogels en zeldzame libellesoorten tegenkomt.

Naar de fietsroute.

Fietsroute rond Exloo

Fietsroute Exloo

Hou je van beeldende kunst? Dan zit je bij het fietsen van deze fietsroute goed. Kijk maar eens goed naar de verschillende afstapmomenten, beeldende kunst in overvloed. Ook als je wat minder van de beeldende kunst bent is deze fietsroute een aanrader. Exloo ligt tussen bossen, heide en veen in, één van de redenen dat dit een veelbezocht gebied is. Daarnaast kom je ook nog eens langs één van de oudste hunebedden, vlak bij Borger.

Naar de fietsroute.

Langs het Beestenveld bij Deurne

Fietsroute beestenveld bij Deurne

Wellicht dat de naam het al een beetje prijs geeft: het Beestenveld is een prachtig natuurgebied in de buurt van Deurne. Het natuurgebied is erg afwisselend, en een afwisselend gebied zorgt vaak voor afwisselende fauna. Vooral veel verschillende soorten vogels weten het Beestenveld te vinden.

Naar de fietsroute.

De nieuwste fietsroutes staan ook direct in de App

De nieuwste fietsroutes zijn vrijwel direct te vinden in de Fietsnetwerk App. Je beschikt dus ook tijdens het fietsen van één van de nieuwste fietsroutes gelijk over de beste routebegeleiding. Je wordt niet alleen van fietsknooppunt naar fietsknooppunt begeleid maar je krijgt ook te zien wat er in de buurt van een betreffend fietsknooppunt allemaal te zien en te doen is. Ook hoef je je geen zorgen te maken over het batterij- en internetverbruik van je telefoon. Doordat de App gebruik maakt van de nieuwste technologieën op het gebied van Bluetooth en GPS is het allebei tot een minimum beperkt.

Download de Fietsnetwerk App

App stores download Android   App stores download Apple

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant