Vijf elektrische fietsen voor onder de kerstboom

Vijf elektrische fietsen voor onder de kerstboom

Fietsroutes trotseren met een gloednieuwe elektrische fiets

Nog geen cadeau voor onder kerstboom? We hebben vijf elektrische fietsen voor je op een rij gezet waarmee je aankomend fietsseizoen meer dan comfortabel je fietsroutes kunt gaan fietsen.

Vijf vergeleken elektrische fietsen

Sparta F8E

Sparta F8E

De Sparta F8E is verkozen als beste koop door de consumentenbond en staat voor €1900,- in de prijslijst. Met deze prijs is hij de goedkoopste van de geselecteerde fietsen. De Sparta heeft de motor in het voorwiel zitten en hoewel dit volgens de consumentenbond een beetje 'achterhaald' is, doet hij volgens hen niet onder voor een elektrische fiets met een 'modernere' middenmotor. De accu beschikt standaard over 300 KwH aan vermogen, dit is bij stand 5 (de stand met de meeste trapondersteuning) volgens Sparta genoeg om 37 kilometer te overbruggen en bij de laagste stand 1 zelfs 128 kilometer. Wil je een nog langere fietsroute fietsen dan kun je kiezen voor een grotere accu.

Batavus Stream

Batavus Stream

De Batavus Stream is met een prijs van €2599,- duurder dan de Sparta, maar nog niet de duurste uit onze lijst. De Batavus beschikt over een middenmoter, heeft 7 versnellingen en is evenals de Sparta beschikbaar in een dames- en herenmodel. Standaard beschikt de Stream wel over een sterkere accu. De accu heeft namelijk een vermogen van 500 KwH met een maximale actieradius van 135 kilometer. Genoeg dus voor vrijwel al onze fietsroutes. Volgens de consumentenbond is de Stream de best beoordeelde fiets van de afgelopen twee jaar.

Gazelle Orange C7 + HFP

Gazelle Orange C7 + HFP

Deze niet in oranje verkrijgbare fiets kun je bij de dealer oppikken voor €1999,-. Hij heeft in 2015 de test van Elektrischefietsen.com gewonnen. De Gazelle heeft de motor in het voorwiel zitten en zonder bij te betalen krijg je een accu met een vermogen van 238 KwH. In de stand met de meeste trapondersteuning houdt de accu het maximaal 35 kilometer vol en in de laagste stand 137 kilometer. Een sterkere accu is eventueel tegen meerprijs verkrijgbaar.

Stella Corrado/Arturo

Stella Corrado

Weer een elektrische fiets met een middenmotor: de Stella Corrado Steps. De fiets op de bovenstaande afbeelding is de Corrado maar Stella heeft ook een damesfiets van hetzelfde model gebouwd: de Arturo. Beide fietsen beschikken over precies dezelfde specificaties op de stand van de stang na. Het is de duurste fiets uit onze lijst met een prijs van €2699,-. Hij is hiermee 100 euro duurder dan de eerdergenoemde Batavus Stream. De Stella onderscheidt zich in ons lijstje door zijn Shimano-steps technologie. Je hoeft dankzij die technologie namelijk niet meer terug te schakelen tijdens het fietsen en door een tussenpauze tijdens het opschakelen verloopt het opschakelen soepeler. De 418 KwH sterke accu gaat maximaal 100 kilometer mee. 

Giant Prime E + 3

Giant Prime E + 3

Een elektrische fiets metv met precies hetzelfde gewicht als de Stella is de Giant Prime E + 3. Deze fiets staat bij Giant in de prijslijsten voor €2399,- en beschikt over een 300 KwH sterke accu. Bij de Giant kun je tijdens het fietsen kiezen tussen drie verschillende ondersteuningsmodi: Eco, Normal en Sport. De 'Eco' stand biedt de minste ondersteuning maar je hoeft je de komende 100 kilometers geen zorgen te maken dat je ineens keihard moet trappen om vooruit te komen. Met de 'Normal' stand kom je volgens Giant maximaal 70 kilometer ver. Als je voor de meeste ondersteuning van de 'Sport' stand kiest is de accu na zo'n 50 kilometer leeg. Wanneer je veel trapondersteuning nodig hebt of het fijn vindt om langere fietsroutes te fietsen zul je dus één van de andere fietsen moeten vragen aan de kerstman.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant