Verkoopcijfers fietsen blijven positief

Fietsverkoopcijfers blijven positief

Goede start verkoop nieuwe fietsen 2016

2016 kent voorlopig een mooie start voor de fietsenbranche. Na twee goede maanden is ook de maand maart positief geweest voor met name de vakhandel. De markt is welliswaar stabiel in het aantal verkochte nieuwe fietsen maar bij de fietsenwinkels werden twee procent meer fietsen verkocht. De omzet steeg zelfs met negen procent. Bij de verkopen die niet door fietsenwinkels werden gedaan liep de verkoop met 25% terug. Het lijkt er dus op dat de zogenaamde 'branchevreemde' verkoop het minder goed doet en de consument zich het liefst zich bij de specialist oriënteert.

Grote bijdrage elektrische fiets

Elektrische fietsen hebben behoorlijk bijgedragen aan de groei. 35 procent van alle verkochte nieuwe fietsen in maart binnen de vakhandel is een elektrische fiets. Dit segment groeide met negen procent in stuks, en de omzet steeg zelfs met 14 procent. Omdat de verkoopprijs van een elektrische fiets over het algemeen hoger is dan die van een 'gewone' fiets zorgt dit voor een stijging van de gemiddelde verkoopwaarde en van de totale omzet.

Minder stadsfietsen

Stadsfietsen waren in maart goed voor 40 procent van de totale verkopen en werden hiermee minder goed verkocht in vergelijking tot vorig jaar. Het aantal verkochte fietsen daalde met 4 procent maar de omzet groeide wel iets met 2 procent dankzij een gemiddelde verkoopprijs steeg naar € 655,-. Het segment van Hybride/tour fietsen groeide met 8 procent. Binnen de sportieve fietsen zien we de verkoopcijfers van MTB/ATB stabiliseren, en zelfs licht dalen in omzet. Sportshybride/racefietsen daarentegen lieten een stevige groei zien van 11 procent. De verkoopcijfers van kinderfietsen lieten stabiele verkopen zien.

Bron : Tweewieler.nl 

Foto :  Van den Braak tweewielers 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via