Vanaf juli 2019 geen fiets app meer?

Vanaf juli 2019 geen fiets app meer

Wat betekent de nieuwe wet?

Je hebt waarschijnlijk al gelezen dat je vanaf juli 2019 geen telefoon meer mag vasthouden op de fiets. Betekent dit ook dat je niet meer gebruik kan maken van onze fietsroute app? Gelukkig is dit niet het geval. Hieronder geven wij jou de manieren waarop je hier toch gebruik van kan blijven maken.

Een telefoonhouder

Het vasthouden van een telefoon is dus niet meer toegestaan op de fiets. Er kan echter wel gebruik gemaakt worden van een telefoonhouder. Deze hoeven niet duur te zijn, zo zijn de goedkoopste modellen al voor rond de 15 euro te koop. Vergeleken met de boete van 95 euro is dit zeker het geld waard. Door hier gebruik van te maken kan je zonder je handen van het stuur te halen de navigatie op je telefoon zien. Het is hierbij wel belangrijk om te weten dat je telefoon dan niet rijdend mag bedienen.

Universele telefoonhouder

 

Gratis alternatief

Een gratis alternatief is natuurlijk om gewoon even stil te staan langs de weg. Met onze fiets app kan je er voor kiezen om dertig tot vijftig meter voor het volgende knooppunt een notificatie te krijgen. Hierdoor kan je telefoon in je zak blijven tot het bereiken van het volgende knooppunt. Bij het knooppunt kan je dan de route naar het volgende knooppunt checken. Zo kan je ook nog steeds gebruik blijven maken van onze fiets app als in juli 2019 de nieuwe wet ingaat.


Heb je onze app nog niet? Download dan nu hier onze fietsroute app!

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via