Utrechtse Forten

Fietsroute van de week (7) | Langs Utrechtse Forten

Allemaal kastelen en forten

Deze fietsroute heeft zijn titel te danken aan de vele kastelen, forten en landhuizen die langs de route liggen. Je kunt ze één voor één zien als je onderweg afstapt.

Fietsroute langs Utrechtse forten

Wie zich wel eens afvraagt waar de naam van de Utrechtse wijk Lunetten vandaan komt weet na deze fietsroute het antwoord. Twee forten van de Hollandse Waterlinie, Fort Lunet 1 en Lunet 4 zijn opgenomen in deze route. Het fort Jutphaas, dat ook langs de route te vinden is, is tegenwoordig een schatkamer aan uitgelezen wijnen. Als je benieuwd bent naar de geschiedenis van de Waterlinie kun je terecht bij Fort bij Vechten. Daarin is het Waterliniemuseum gevestigd.

Naar de fietsroute.

Wat is er verder te zien langs de route?

Fort Werk aan de Groeneweg - Schalkwijk

Fort Werk aan de Groeneweg - Schalkwijk

Het oogt niet als een fort. Het werk bestaat uit kleine kazematten, loopgraven en groepschuilplaatsen. Werk aan de Groeneweg heeft nog helemaal haar oorspronkelijke vorm behouden. Je kunt er ook voor kiezen om de beleefroute te lopen, je komt dan alles te weten over de geschiedenis van dit fraaie werk.

Naar het afstapmoment.

Huis Rhijnauwen - Bunnik

Huis Rhijnauwen - Bunnik

Huis Rhijnauwen is de oudste jeugdherberg in Nederland. Het is al vanaf 1933 in gebruik als jeugdherberg of StayOkay. De oudste bebouwing van het huis gaat terug tot aan het begin van de 13de eeuw. In 1536 werd Rhijnauwen opgenomen in de lijst van Utrechtse ridderhofsteden.

Naar het afstapmoment.

Omgevingsinformatie in de fietsroute App

Wanneer je met onze Fiets App gaat fietsen beleef je deze fietsroute van de week nog beter. Bij elk fietsknooppunt krijg je niet alleen informatie over de volgende stap in je route maar informeren we je ook over welke afstapmomenten er in de buurt zijn. Deze kun je vervolgens direct bezoeken door in de App de route ernaartoe . Natuurlijk brengen we je ook weer terug naar het knooppunt.

 

Meer over de App

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via