Twee provincies

Fietsroute van de week (20) | Twee provincies

Langs Nationaal Park Drents-Friese Wold

De fietsroute brengt je door twee provincies: Drenthe en Friesland. Een groot deel van de fietsroute gaat door het Nationaal Park Drents-Friese Wold, maar je komt ook langs leuke plaatsjes als Diever en Dwingeloo.

 

 

Fietsroute Twee provincies

Diever staat bekend als 'het dorp waar Shakespeare leeft' en heeft zelfs een eigen ‘Shakespeare groep’. Om het 25-jarig bestaan van de groep te vieren werd een beeld geplaatst in Diever van elfenkoningin Titania en Spoel de Wever uit de Midzomernachtsdroom. In het dorp Dwingeloo vind je één van de allermooiste en gezelligste brinken van Nederland. Niet voor niets werd het dorp in 2012 uitgeroepen tot groenste dorp van Europa.

Naar de fietsroute.

De mooiste afstapmomenten

Sint Nicolaaskerk – Dwingeloo

Sint Nicolaaskerk – Dwingeloo

Deze kerk is rond 1410 gebouwd op de plaats van een ouder kerkje uit de 12e eeuw. Echter, bij een brand in 1923 bleven alleen de muren van de kerk nog overeind. Zelfs de kenmerkende, ui-vormige torenspits ging hierbij verloren. De torenspits werd later nagebouwd en is tegenwoordig het baken van Dwingeloo.

Bekijk het afstapmoment.

Molen De Vlijt – Diever

Molen De Vlijt – Diever

Oorspronkelijk stond molen De Vlijt in Friesland maar in 1882 werd hij verplaatst naar Diever en herbouwd door de plaatselijke molenbouwer Ritzen. Bij de herbouw van de molen is veel houtwerk van een verbrande molen gebruikt. Sporen hiervan zijn nog steeds terug te vinden, een aantal balken hebben nog brandsporen.

Bekijk het afstapmoment.

Fiets deze route met onze App

Als je de App gebruikt krijg je bij elk fietsknooppunt een melding over de volgende stap in je route, daarnaast weet je gelijk wat er in de buurt van het betreffende fietsknooppunt te zien en te doen is. Over batterij- en internetverbruik hoef je je gelukkig geen zorgen te maken, door gebruik van de nieuwste technologiën op het gebied van Bluetooth en GPS is het beide tot een minimum beperkt.

 

Meer over de app

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via