Top 5 fietsroutes voor pannenkoeken liefhebbers

sintpannenkoek

Vijf fietsroutes voor de echte pannenkoeken liefhebber

Ze zijn warm, rond en vet. Ze zijn heerlijk zoet, smakelijk hartig of zelfs pittig. Ze zijn goed gevuld of delicaat belegd. Ze zijn met de hand of met mes en vork te eten. Je kunt ze oprollen, opvouwen, in stukken snijden of scheuren of er figuurtjes van maken. Je kunt ze ook opstapelen en er een taart van maken. De pannenkoek is zo veelzijdig dat wij niet eens alle mogelijkheden op kunnen noemen hier. 

 

Een eeuwenoud recept

Wist je dat de pannenkoek al eeuwen bestaat en dat niemand weet waar de eerste pannekoek werd gebakken? Het eerste geschreven recept dateert van 1439 maar men weet bijna zeker dat er al veel eerder pannenkoeken werden gebakken, zelfs al in de steentijd naar verluidt. Wat wij wel weten is dat er over de hele wereld pannenkoeken in verschillende vormen worden gegeten. In Duitsland heet het Pfannkuchen, in Frankrijk eet men crêpes en in Rusland bakken ze blini's.

Ter ere van de pannenkoek hebben wij vijf fietsroutes geselecteerd die langs pannenkoekenhuizen of - boerderijen gaan. Zo kun jij jouw trek stillen onder het genot van een bijna 600 jaar oud recept, om de pannenkoek er daarna weer af te fietsen. Aan het Fietsnetwerk2Go logo kun je herkennen dat je bij deze routes eten en/of drinken af kan halen. Eet smakelijk!

1. Klein stukje fietsen, groots genieten

JanssenPannenkoekenhuis

Met zo'n 24 kilometer is dit niet een heel lange fietsroute. Maar de omgeving is wel dusdanig mooi dat je er extra lang van kan genieten! Je fiets namelijk over een deel van de Utrechtse Heuvelrug met eeuwenoude bomen: de Amerongse Berg. Stap tijdens deze fietsroute meerdere keren af om van de natuur te genieten en vooral van een heerlijke pannenkoek bij Janssen Pannenkoekenhuis.

Bekijk de fietsroute

 

2. Fietsroute Afwisseling in Arnhem

pannenkoekenhuisaandelinge

Tijdens deze fietsroute ontdek je Arnhem van alle kanten en meer! Deze hoofdstad van de provincie Gelderland zit vol met tegenstrijdigheden: klasieke middeleeuwse panden en super moderne architectuur, veel parken waar rust heerst en veel bedrijvigheid in het stadsleven, grenzend aan de heuvels van de Veluwe en aan de andere kant de lage oevers van de Rijn. Arnhem is een prachtige stad om te ontdekken en de omgeving van Arnehm idemdito. Ontdek ook de afhaalpannenkoeken van Pannenkoekenboerderij Aan de Linge!

Bekijk de fietsroute

 

3. Fietsroute over bruggetjes

Pannenkoekenhuisbollejan

Al genietend van het typisch Twentse coulissenlandschap fiets je over verschillende bruggen en bruggetjes tijdens deze fietsroute. je steekt onder andere de De Geele beek, de Dinkel, de Hollandergraven, het kanaal Almelo-Nordholn, de Bijdinkel en het Omleidingskanaal over. Vergeet ook niet te genieten van de mooie dorpen die je onderweg tegenkomt. En als je dan toch zo aan het genieten bent, geniet dan ook van een take away pannenkoek van Pannenkoekenhuis Bolle Jan.

Bekijk de fietsroute

 

4. Fietsroute Historisch Haarlemmermeer

Pannenkoekenparadijshaarlem

Fietsend langs de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder wat vroeger de Waterwolf werd genoemd, zo gulzig was het meer om steeds maar meer land in te nemen.  Al in de 17e eeuw wilde men het Haarlemmermeer daarom droogleggen maar pas in 1837 werd de knoop doorgehakt. Fiets tijdens deze fietsroute onder andere langs gemaal De Cruquius, een van de drie stoomgemalen waarmee de Haarlemmermeer tussen 1849 en 1852 is drooggepompt. Fiets ook even langs het Pannenkoeken Paradijs Haarlem voor een pannenkoek naar Oud Hollands recept.

Bekijk de fietsroute

 

5. Fietsroute rondje Hilversum

pannenkoekenboerderijwildenburg

Hilversum heeft een hoop bijnamen. Het is natuurlijk de bakermat van ons omroepbestel en kreeg daarom de bijnaam Mediastad. Zelf noemt Hilversum zich Tuinstad, maar vanwege de vele villa's wordt het ook Villadorp genoemd. Met deze fietsroute ontdek je de vele kanten van deze stad. Daarnaast fiets je door Baarn en door het weelderige groen van Lage Vuursche. Stap van je fiets om een smakelijke pannenkoek te halen bij Pannenkoekenboerderij De Wildenburg.

Bekijk de fietsroute

Deel via