Top 3 | Fietsroutes in de provincie Gelderland

Fietsroutes in de provincie deel 3: Gelderland

Top 3 fietsroutes in Gelderland

Meerdere jaren is de provincie Gelderland verkozen tot aantrekkelijkste fietsprovincie van Nederland. Door het goede fietsknooppuntennetwerk, het uitgestrekte en prachtige landschap en de goede kwaliteit van de fietspaden is de keuze snel gemaakt. Er zijn veel verschillende regio’s waar prachtige fietsroutes klaarliggen om ontdekt te worden! Je kunt schitterende fietsroutes fietsen op een van de populaire streken: de Veluwe, in de Achterhoek of in de Betuwe. We hebben een overzicht gemaakt met al onze fietsroutes in Gelderland. Snuffel eens rustig door alle routes of ontdek onze top drie!

 

1. Fietsroute afwisseling in Arnhem

Fietsroute afwisseling in Arnhem

Arnhem: een stad met voor elk wat wils. Natuurlijk kan je de route beginnen op elk willekeurig knooppunt van deze route, maar deze uitgebreide fietsroute begint officieel in Oosterbeek. Deze plaats speelde een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog: in hotel Hartenstein (tegenwoordig het Airborne museum) was het hoofdkwartier van de Britse 1e Luchtlandingsdivisie gevestigd. Jaarlijks wordt op de eerste zaterdag in september de Airbornemars gelopen als herinnering aan de slag om Arnhem. De route brengt je ook naar Doortwerth. In de uiterwaarden van de Rijn vind je er kasteel Doorwerth, waarvan het oudste deel al uit de dertiende eeuw stamt.

Bekijk de fietsroute

 

2. Fietsroute langs Waal en Kanaal

Fietsroute langs Waal en kanaal

Deze fietsroute leid je door het deel van Gelderland waar de Waal en de Rijn ons land binnenstromen. Hoewel de Rijn eigenlijk pas boven Huissen de naam 'Nederrijn' krijgt. Voor het zover is stroomt al het water door het Bijlandsch kanaal en het Pannerdens Kanaal. In Doornenburg vind je niet alleen kasteel Doornenburg, wat door zijn middeleeuwse uitstraling vaak dienst deed voor films en series. Ook fort Pannerden staat in Doornenburg en dus niet in Pannerden aan de overkant van het water.

Bekijk de fietsroute

 

3. Fietsroute rond Radio Kootwijk

Fietsroute rond Radio Kootwijk

In 1929 opende koningin-moeder Emma de radiotelefoondienst in het Kathedraal Radio Kootwijk. Tijdens dit bijzondere moment sprak zij de woorden 'Hallo Bandoeng, hoort u mij?'. Een heel bijzonder moment voor die tijd. Nogsteeds als je er langsheen fietst blijft het Radio Kootwijk bijzonder. Misschien alleen al door het prachtige uiterlijk of juist door de omgeving. Het Kathedraal ligt gelegen in een kwetsbaar natuurgebied, dus dat vraagt veel respect voor de lanschappen. Stap op de fiets en ontdek deze prachtige omgeving in Gelderland. 

Bekijk de fietsroute

 

Je eigen persoonlijke fietsroute plannen

Hoe plant je nu precies een fietsroute op Fietsnetwerk.nl? Dat is buitengewoon eenvoudig. Je kiest een fietsroute uit die je aanspreekt. Vervolgens kan je driecijferige knooppunten aan deze fietsroute toevoegen. Deze driecijferige knooppunten zijn restaurants, bezienswaardigheden, natuurgebieden, molens, etc. Als je bij deze driecijferige knooppunten klikt op 'item toevoegen', worden deze afstapmomenten gelijk bij je fietsroute toegevoegd. Deze 'knooppunthouders' liggen nooit ver van de route af. Zo komt je prachtige plekken tegen en maak je jouw persoonlijke fietsroute!

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via