Toen was fietsen nog heel gewoon

Fietsnetwerk fietsroutes Bakker

Wat herinner jij je nog van de zestiger jaren?

Wat weet jij nog uit de zestiger jaren? Stond je te demonstreren op de dam, of was je aan het polsstokspringen, of reed je misschien mee met de melkboer om melk rond te brengen langs de deuren? Er werd in ieder geval veel gefietst want natuurlijk ging je op de fiets naar school of naar je werk.

Fietsroutes langs jeugdherinneringen

Wij hebben ook wat jeugdherinneringen opgehaald die je op de fiets kunt gaan ontdekken. Ga eens langs bij Swiebertje in Oudewater, denk terug aan de allereerste maanlanding bij Space-Expo in Noordwijk of fiets langs je sporthelden in een route die niet voor niets  'Sportherinneringen' heet'. Ken je ze nog?

In het land van Swiebertje

Swiebertje

Wie kent hem niet, de sympathieke Swiebertje, gespeeld door Joop Doderer. Swiebertje en het plaatsje Oudewater hadden iets met elkaar en tijdens deze fietsroute ontdek je waarom. 

Naar de fietsroute

Reis langs de sterren

Space Shuttle

In de jaren zestig is er veel 'ruimte' geweest voor ontwikkelingen in het heelal en het reizen hiernaartoe. Deze fietsroute brengt je 

terug naar de eerste maanlanding, Wubbo Ockels en nog wat dichterbij met de recente ontwikkelingen in de ruimtevaart. 

Naar de fietsroute

Sportherinneringen

Vlam

De jaren zestig kennen net als nu veel Nederlandse toppers in de sport. Enkele daarvan hebben een linkje met deze route.  Durf je het aan om deze flinke route te gaan fietsen? Het is echt een route voor topsporters met 144 kilometer fietspad. Maar maak je geen zorgen want je kunt lekker uitrusten bij Hotel Holiday Inn in Leiden tussen het 'topsporten' door.

Naar de fietsroute

Beleef de zestiger jaren met de Fietsnetwerk App

In de zestiger jaren waren er nog geen mobiele telefoons en dus ook geen fietsroute apps. Gelukkig hebben we die nu wel zodat je perfecte begeleiding krijgt. Daarnaast informeren wij je onderweg op de routes over wat er allemaal te zien en te doen is. Superhandig en gratis te downloaden! 

Naar de Fietsnetwerk App

 

Foto: Nederlands bakkerij Museum 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant