Themaroutes | Langs water en waterdorpen

Themaroutes langs water en waterdorpen

Langs water en waterdorpen

Fietsroutes door het Nationaal Park Weerribben-Wieden in de provincie Overijssel zijn echte aanraders voor iedereen die van water houdt. Van het bekende Giethoorn tot minder bekende waterdorpen zoals Dwarsgracht. Verder fiets je tijdens deze routes langs verschillende mooie slootjes en grachten. In onderstaande fietsroutes kan je het allemaal terugvinden.

Vogelpracht in de Weerribben

vogelprachtindeweerribben

De liefhebbers van vogels kunnen tijdens deze fietstocht volop genieten. In de Weerribben zijn veel bijzondere vogels te vinden die je tijdens het fietsen kan spotten of bij een van de observatieplekken die wij voor je hebben uitgezocht. Hiernaast is dit natuurgebied ook één van de meest libellenrijke natuurgebieden van West-Europa. Dit is dus echt een route voor iedereen die houdt van het spotten van deze bijzondere dieren.


Naar de fietsroute

Fietsroute de ronde van Nederland

DerondevanNederland

Dit rondje is speciaal voor de mensen die op zoek zijn naar rust. Je fietst tijdens deze route door het prachtige natuurgebied de Weerribben en je fietst verder door heel Nederland. Dit laatste klinkt misschien gek, maar dit is een buurtschap in de gemeente steenwijkerland. Zo kan je aan iedereen vertellen dat je door heel Nederland gefietst hebt binnen enkele minuten.


Naar de fietsroute

Fietsroute Emmeloord en Weerribben

FietsrouteEmmeloordenWeerribben

Voor de fietsers die ook nog graag een stuk door de polder willen fietsen is deze fietstocht een aanrader. Deze route neemt je namelijk mee door de stad Emmeloord en hierdoor bestaat deze fietstocht dus niet alleen meer uit rust. De stad zorgt voor nog wat meer variatie tijdens de fietstocht. Historische gebouwen zal je hier niet vinden, aangezien de oudste woningen in 1943 gebouwd zijn. Toch kan je in deze hoofdplaats van de Noordoostpolder wel veel mooie gebouwen vinden.


Naar de fietsroute

Fietsroute genieten rondom Giethoorn

FietsrouteGenietenrondomGiethoorn

Deze route brengt je langs het Venetië van Nederland. Het dorpje Giethoorn staat namelijk net als Venetië bekend om zijn iconische waterwegen en bruggetjes. Veel van de huizen in het dorp zijn gebouwd op een soort van kleine eilandjes die enkel door deze bruggetjes bereikt kunnen worden. Hiernaast brengt dit rondje je ook weer door het prachtige natuurgebied de Weerribben.


Naar de fietsroute

Fietsroute Giethoorn en omgeving

FietsrouteGiethoornenomgeving

Tijdens deze route fiets je ook langs het prachtige Giethoorn. Je komt echter ook langs Meppel, waar je opnieuw weer veel water tegen zal komen. Er zijn in Meppel verder veel leuke winkeltjes te vinden. Voor de fietsers die onderweg even ergens willen winkelen is deze route dus perfect.


Naar de fietsroute

Fietsroute Zwartsluis, Weerribben en Giethoorn

FietsrouteZwartsluisWeerribbenenGiethoorn

Fiets met deze fietsroute langs de karakteristieke dorpen van de Weerribben. Door de bekendheid van Giethoorn kan je namelijk zomaar vergeten dat er nog veel meer leuke dorpen in deze omgeving zijn. Zo kom je ook langs de prachtige waterdorpen Dwarsgracht en Belt-Schutsloot. Deze dorpen worden door alle sloten en bruggetjes ook wel de zusjes van het dorp Giethoorn genoemd.


Naar de fietsroute

Afstapmomenten

Onderweg even wat eten en drinken tijdens bovenstaande routes kan bij één van onze gecertificeerde afstapmomenten, waarvan wij er graag een aantal uitlichten.

Restaurant ‘t Binnenhof

RestaurantBinnenhof

Bij Restaurant ‘t Binnenhof kan je terecht voor een groot aanbod van heerlijke gerechten. Hiernaast bieden zij ook allerlei sportieve activiteiten aan. Voor kinderen is er een speelzolder. Restaurant ‘t Binnenhof is dus het ideale afstapmoment als je gaat fietsen samen met de kinderen.


Naar het afstapmoment

Eetcafé Giethoorn

EetcafeGiethoorn

Eetcafé Giethoorn is het beste hamburger-grill-bbq restaurant van Giethoorn. Het is hier onder andere mogelijk om je eigen perfecte burger samen te stellen. Bij Eetcafé Giethoorn kan je verder ook terecht voor bijvoorbeeld een rondvaart door Giethoorn naast nog een hoop andere activiteiten.


Naar het afstapmoment

Restaurant Belterwiede

Restaurant Belterwiede

Bij Restaurant Belterwiede kan je terecht voor een gevarieerd aanbod van gerechten. Alle gerechten worden hier bereid met verse en eerlijke producten om gerechten van de hoogste kwaliteit te kunnen serveren. Dit restaurant is een echte aanrader vlakbij het meer de Belterwijde.

Naar het afstapmoment

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via