Themaroutes | Fietsroutes met Volksverhalen

Fietsroutes met Volksverhalen

Fietsend langs Volksverhalen

De bladeren vallen van de bomen, de stormen waaien voorbij. De herfst laat zich roeren inclusief een lagere temperatuur. Je kunt natuurlijk voor de open haard gaan zitten met een boek maar met een jas aan kun je ook nog prima het seizoen op de fiets ontdekken. Deze fietsroutes kennen volksverhalen van vroeger toen er nog geen televisie of radio was en er verhalen werden verteld.

Zien en doen

Wat denk je van Witte Wieven, Koolhazen en een brandende schaapsherder...  We hebben al best wel een paar bijzondere afstapmomenten gehad maar met deze volksverhalen ga je wat beleven. De verhalen spelen zich af op de Veluwe, Lochem en in de regio Utrecht. Natuurlijk kun je in elke route ook een plekje toevoegen om iets te eten of om een kop koffie te drinken onderweg. Je moet immers wel even bijkomen van alle spannende momenten onderweg!

Fietsroute Utrechtse volksverhalen

Fietsroute met Utrechtse Volksverhalen

Deze route bestaat uit kleine stadjes die verhalen met elkaar delen over apen, heksen, nimfen en nog veel meer. In de buurt van Utrecht vertellen we je enkele spannende volksverhalen.

Naar de fietsroute

Fietsroute volksverhalen rond Lochem

Fietsroute met Volksverhalen in Lochem

 Koolhazen, de Lindeboom en een zwarte kat. Naast een prachtige plaats is Lochem ook rijk aan verhalen. Deze regio bezoek je bij uitstek op de fiets dus combineer je dagje uit met deze route vol Volksverhalen.

Naar de fietsroute

Fietsroute Veluwse Volksverhalen deel 1

Fietsroute met Veluwse Volksverhalen deel 1

Ook de donkere dagen op de Veluwe, waar je in deze tijd de herten kan horen en de zwijnen langs je heen lopen, waren op de boerderijen natuurlijk een bron van inspiratie voor verhalen over goddeloze monniken, onschuldige misdadigers, domme schoolmeesters en gevangen jagers.  Volksverhalen op de Veluwe, speciaal voor jouw geselecteerd.

Naar de fietsroute

Fietsroute Veluwse Volksverhalen deel 2

Fietsroute met Veluwse Volksverhalen deel 2

 Een brandende schaapsherder en een duivelshuis, dat klink natuurlijk niet zo aantrekkelijk. Gelukkig zijn het maar verhalen en zul je tijdens deze fietsroute ook weer genieten van een geweldige omgeving en natuurlijk van de plekjes waar deze volksverhalen zich afspeelden.

Naar de fietsroute

De Fietsnetwerk App, een goed verhaal!

Als je perfecte begeleiding wilt en de volksverhalen altijd in je broekzak dan is onze Fiets App iets voor jouw.. Je raakt nooit meer de weg kwijt want aan het fietsje op de kaart zie je altijd waar je bent. Je krijgt ook bij elk fietsknooppunt een berichtje wat de volgende stap in je route is. Daar geeft de app je tevens informatie over de afstapmomenten in de buurt. Natuurlijk kun je die direct bezoeken!

 

Icoon App Store Apple Icoon Google Play Store

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via