Themaroutes | Fietsroutes met muzikale afstapmomenten

Zangfiets

Zingend op weg

We houden in Nederland van fietsen en van muziek. Het thema van deze routes zal je dus zeker aanspreken want deze fietsroutes zit muziek in.  Het thema bestaat uit drie fietsroutes die allemaal een verschillende lengte hebben. Je kunt een route in Drenthe van maar liefst 135 kilometer in enkele dagen doen en er is een muziekroute van 59 kilometer die je binnen een dag kunt fietsen. Het maakt niet uit hoeveel noten je op je zang hebt, het is altijd genieten. 

Zien en doen

De afstapmomenten onderweg hebben allemaal iets te maken met muziek.  Wat wij je willen aanraden is om een mooie selectie te maken en je tijd te nemen om ze te bezoeken. Je kunt een route bijvoorbeeld in 3 delen knippen en een overnachting pakken in de buurt. Overdag fiets je langs muzikale musea en in de avond bezoek je een concert. Het kan allemaal met deze muzikale fietsroutes.

Fietsroute Drenthe, daar zit muziek in

Muziekfietsroute Drenthe

De langste van het stel en daarom hebben we ook een overnachtingsmogelijkheid. Naast een mooi stuk Drenthe pak je een stukje Groningen mee. Cuby en de Blizzards mogen hier natuurlijk niet ontbreken net als onder meer het Harmonium museum. 

Naar de fietsroute

Muzikale fietsroute in Zuid-Holland

Muziekfietsroute Zuid-Holland

Met 89 kilometer ook geen klein stukje maar vanuit het Westcord Hotel in Delft kun je hem prima ontdekken. Hier sla je geen afstapmomenten over met de Boogie Woogie, De Doelen en he Radiomuseum. We zouden over deze fietsroute een lied kunnen schrijven maar dat laten we graag aan jou over!    

Naar de fietsroute

Muzikale fietsroute in Noord-Holland

Muziekfietsroute Noord-Holland

Deze route is een ideale uitvalsbasis voor het neusje van de zalm op muziekgebied. We raden je aan om een hotel in Amsterdam of Haarlem te nemen en van daar uit alle afstapmomenten aan de route te gaan ontdekken. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal en kunnen ook allemaal bezocht worden. Tezamen met de gezellige koffiestops die we hebben toegevoegd een echte belevenis.

 

Zing een deuntje mee met De Fietsknooppunten App

Deze muzikale fietsroute kun je natuurlijk ook ontdekken met de Fietsknooppunten App van Fietsnetwerk.nl. We begeleiden je hiermee eenvoudig langs de knooppunten en laten je weten waar je de muzikale hoogtepunten kunt vinden. Je kunt de route na een overnachting gewoon weer hervatten want we bewaren voor je waarje  gebleven bent. Natuurlijk kun je onderweg op je telefoon de Spotify playlist van Fietsnetwerk opzetten en lekker meezingen! 

 

Icoon App Store Apple Icoon Google Play Store

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via