Themaroutes | Fietsroutes met koffie & thee

Fietsroutes met koffie en thee

Fiets je mee, langs koffie en thee?

Eigenlijk elke Nederlander drinkt wel eens een kopje koffie of thee. We krijgen dan ook regelmatig de vraag of er langs onze fietsroutes ook gelegenheid voor een 'bakkie' is.  En dat is er want bij elke fietsroute die we voor je maken zorgen we dat er een afstapmoment met koffie & thee aanwezig is.  Je kunt ze toevoegen op de website of in de fietsroute app van tevoren bepalen waar je gaat stoppen.  Omdat het zo belangrijkvoor onderweg  is vonden wij het wel tijd voor enkele fietsroutes met als thema koffie en thee. Tijdens deze fietsroutes ontdek je de allerleukste stops en drink je de beste koffie & theesoorten.  Ook als je van de Hanze-historie en andere bezienswaardigheden bent moet je zeker even verder lezen.

Zien en doen

We hebben dus veel unieke koffie & thee momentjes tijdens deze routes.  Het smaakmuseum past hier natuurlijk prima bij en waarom niet even een fort bekijken onderweg. Ook de Hanzesteden op de route langs de Ijssel zijn prachtig met hun oude handelsgebouwen en kades. Almere verrast door de natuur en 'Goud-Heerlijk' Groningen bekijk je natuurlijk vanaf de Martinitoren!

Smaakvolle fietsroute in Utrecht

Smaakvolle fietsroute Utrecht

De binnenstad van Utrecht en het buitengebied maken deze route tot een afwisselend geheel. Heel veel koffie en thee maar ook Forten, Musea en natuurlijk een stukje natuur.  In Odijk paseer je de Kromme Rijn waar je even af kunt stappen voor een wandeling.  Je tikt in Utrecht ook nog even de Maliesingel aan waar wij om de hoek gevestigd zijn, altijd welkom voor een kop koffie of thee natuurlijk!

Naar de fietsroute

Fietsroute koffie en thee langs de Ijssel

Fietsroute koffie en thee langs de Ijssel

De rivieren in Nederland blijven altijd iets mysterieus over zich hebben, vooral als je vroeg in de ochtend opstapt en de dampen boven het water op ziet stijgen. Dit tezamen met twee Hanzesteden zorgen ervoor dat deze route
niet in je collectie mag ontbreken. Natuurlijk weer veel koffie en thee onderweg en vooral heel erg genieten van de omgeving en de prachtige uitzichten over de Ijssel.

Naar de fietsroute

Fietsroute heerlijk fietsen in Groningen

Heerlijk fietsen in Groningen

We blijven even in de Hanzesteden want Groningen behoorde vroeger tot het Noord-Duitse handelsnetwerk.  En nog steeds is deze grootste Noordelijke stad een kern van handel en ondernemersschap. Binnen de gemeente Zuidhorn kom je door Humsterland, een voormalig eiland en nu een streek en landschap. Het staat  op de nominatie voor UNESCO-werelderfgoed. Ook op deze fietsroute hebben we de beste koffie en theestops voor je geselecteerd.

Naar de fietsroute

Fietsroute heerlijk Almere

Fietsroute heerlijk Almere

Almere is misschien niet het eerste dat in je opkomt om te gaan fietsen omdat het nog niet heel bekend is als hotspot voor fietsroutes. Als je nu eens echt iets anders wilt zien dan kunnen wij Almere uit eigen ervaring zeker aanraden. Door de ruime opzet met heel veel groen is het hier prachtig fietsen, zeker in combinatie met al het water dat je passeert. We bevelen je graag het Eksternest aan als stop onderweg want naast prima koffie en thee kun je hier heerlijke broodjes krijgen.

Naar de fietsroute

Koffie en thee altijd in je broekzak met de Fietsnetwerk App

En dat is nu precies wat zo handig is aan de Fietsnetwerk app. Je hebt altijd koffie en thee bij je want bij elk fietsknooppunt laat de App je weten wat er in de omgeving te zien en te doen is. Vaak hebben ondernemers ook nog een leuke aanbieding voor je. Als je ze een bezoek wilt brengen begeleiden we je met de App ernaartoe. Alle routes zijn in de App te vinden als je op de plaats of op thema zoekt.

 

Icoon App Store Apple Icoon Google Play Store

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via