Themaroutes | Fietsroutes met campings

Header fietsroute met campings

Kamperen in de herfst of winter

Deze oktober hebben we weer een warmterecord verbroken en met temperaturen boven de 20 graden moet je misschien nog niet aan sneeuw of ijs denken. Hoewel het plaatje anders doet vermoeden hoef je natuurlijk ook niet direct in de sneeuw te gaan staan met je tentje. Toch kan kamperen in de herfst of winter kan heel bijzonder zijn omdat de flora en fauna er heel anders uitzien dan in de zomer. Daarom hebben we een aantal fietsroutes voor je samengesteld met campings waarvan er een aantal het hele jaar open zijn zodat je hiervanuit in vier verschillende provincies de prachtige herfst- en winternatuur kunt beleven.  In de tekst van de routes kun je vinden welke campings het hele jaar open zijn. 

Zien en doen

Natuurlijk is er op elke route een kop koffie of een warme chocomel om even lekker bij te komen. Je kunt ze toevoegen in je route op de website en de app geeft onderweg aan waar je de afstapmomenten kunt vinden. Er zijn natuurlijk enkele bezienswaardigheden op de fietsroutes maar vooral veel natuur. Ons advies bij deze routes is dan ook om heel erg te gaan genieten van wat de natuur je onderweg te bieden heeft. Als het bijvoorbeeld glad is kun je ook gaan wandelen van camping naar camping. 

Kampeer fietsroute in Noord-Brabant

Fietsroutes met Campings Noord-Brabant

Het is geen korte route en daarom hebben we behoorlijk wat campings toegevoegd zodat je hem niet in één keer hoeft af te leggen. Onderweg ga je van de natuur en van vestingsteden genieten. Ook kun je een heel speciaal biertje gaan drinken bij bierbrouwerij Oijen.  Kamperen kun je in de natuur of bijvoorbeeld bij een monumentale boerderij. 

Naar de fietsroute

Kampeer fietsroute in Overijssel

Fietsroutes met Campings Overijssel

Overijssel is een bijzonder afwisselende provincie en daarom ook bij uitstek geschikt om te verkennen tijdens kampeertochten. Deze route is 67 kilometer en kun je in principe in één dag doen. Nog leuker is om lekker alle campings te pakken en vervolgens op je camping een route in de fietsroute app te zoeken in de buurt. Zo verken je een groot deel van Overijssel met als basis deze kampeer fietsroute.  

Naar de fietsroute

Kampeer fietsroute in Friesland

Fietsroutes met Campings Friesland

Denk je bij Friesland aan watersport of misschien aan weilanden vol Friese paarden? Wij denken natuurlijk als eerste aan fietsen en dan aan de pittoreske dorpjes. Hier zijn vaak de allerleukste mincampings bij de boer te vinden waarvanuit je heerlijk kunt fietsen. Ze kennen natuurlijk allemaal de fietsroutes in de buurt dus bind je tentje achterop en ga Friesland ontdekken op de fiets! 

Naar de fietsroute

Kampeer fietsroute in Drenthe

Fietsroutes met Campings Drenthe

Als je aan Drenthe denkt, dan denk je aan Hunebedden, bossen en historische boerderijen.  Op ons hebben vooral de prachtige natuur en de goede fietspaden indruk gemaakt. Dit in combinatie met de door ons geselecteerde kampeerplaatsen maakt deze route in deze zeer fietsvriendelijke provincie onvergetelijk. 

Naar de fietsroute

Kamperen met de Fietsnetwerk App, gemakt dient de mens

Alle campings zijn natuurlijk ook opgenomen in onze Fiets App. Zo kun direct vanaf je camping de omgeving gaan verkennenn waarbij je je natuurlijk niet alleen aan bovenstaande routes hoeft te houden.  We begeleiden je bij het opstarten van je fietsroute direct naar het dichtsbijzijnde fietsknooppunt. Vanaf daar ontvang je bij elk knooppunten informatie over het volgende punt op je route en welke afstapmomenten je in de omgeving kunt vinden. De Fietsnetwerk app is gratis te downloaden. 

 

Icoon App Store Apple Icoon Google Play Store

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant