Themaroutes | Fietsroutes langs de Kust

Fietsroutes langs de kust

Een baken in het donker

Vuurtorens spreken voor de meesten van ons wel tot de verbeelding. Al sinds eeuwen brengen ze niet alleen veiligheid voor de scheepvaart, ze zijn ook voor veel kustbewoners een herkenbaar baken en een thuis. Ze breken het landschap met hun hoogte en herkenbare ontwerp, en de lichten in de nacht leiden de schipper tijdens stormen  naar zijn warme thuis.

Voel je schipper op de fiets

Met deze fietsroutes voel jij je even die schipper, maar dan op de prachtige fietspaden die we voor jou hebben geselecteerd langs enkele prachtige vuurtorens in ons land. En je hoeft niet bang te zijn dat het donker wordt!

Fietsroute Zeezicht in Zuid-Holland

Fietsroutes langs vuurtorens in Zuid-Holland

Deze route brengt je door de duinen met de Noordzee binnen handbereik. Je komt onderweg onder meer de Katwijkse Vuurtoren aan Zee, stammend uit 1605 tegen. Een paar fietsknooppunten verder zie je ook de iconische 49 meter hoge vuurtoren van Scheveningen.

Naar de fietsroute

Fietsroute tussen Lange Jaap en Egmond

Fietsroute tussen Lange Jaap en Egmond

Onderweg op deze fietsroute kom je twee bijzondere vuurtorens tegen. De eerste is de J.C.J. van Speyktoren in Egmond aan Zee. Aan de voet van deze vuurtoren ligt een gedenkteken en eerbetoon aan Jan van Speyk. Daarnaast kom je langs de gigantische Lange Jaap, de 63 meter hoge vuurtoren van Den Helder.

Naar de fietsroute

Fietsroute Vuurtorens in Friesland

Fietsroutes Vuurtorens in Friesland

Friesland heeft inclusief de vier Friese waddeneilanden een lange kustlijn waaraan een aantal bijzondere vuurtorens te vinden zijn zoals die in Workum en Harlingen die je op deze route zal ontdekken. Dit samen met de vele dorpen en de typerende kop-hals-romp boerderijen die Friesland rijk is maken deze Friese Kustroute tot een must voor de collectie. 

Naar de fietsroute

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via