Themaroutes | Fietsroutes door Stiltegebieden

Fietsroutes door stiltegebieden header

Genieten van de stilte

Na alle herrie tijdens onze muzikale fietsroutes vorige week kunnen we ons voorstellen dat je toe bent aan wat stilte. En dat komt goed uit want deze week is het thema fietsroutes door stiltegebieden. Dat betekent natuurlijk wel dat je niet kunt zingen onderweg (of je moet het heel zachtjes doen). Hier krijg je veel voor terug want deze routes brengen je door enkele van de mooiste en meest rustgevende gebieden van Groningen, Limburg en Overijssel.  Als je heel stil bent en met een beetje geluk spot je in Groningen zelfs zeehonden of bruinvissen, Sssst... 

Zien en doen

Tijdens deze stille routes is veel te zien en te doen. Je kunt afstapmomenten in je fietsroutes toevoegen die te maken hebben met natuur, een kasteel of een abdij bezoeken. Bij de routes zijn tevens diverse toeristische overstappunten te vinden waar je je auto kunt parkeren en de routes kunt starten. In Limburg mag de botanische tuin niet ontbreken. In Groningen zie je spectaculaire vogels vanuit de vogelkijkhut en in Overijssel bezoek je een schatkamer. 

Fietsroute op zoek naar stilte in Groningen

Stiltegebied

Kluten, ruigpootbuizerds, slechtvalken, sneeuwgorsen, tureluurs,visdiefjes en zeehonden en bruinvissen. Het behoeft geen toelichting dat je hier moet wezen als je van de natuur houdt en in het bijzonder van vogels. De oude Zuiderzee en Lauwerszee zijn omgetoverd tot een stiltegebied waar jij van kunt gaan genieten tijdens deze route. Bij Hotel Termunterzijl kun je overnachten als je niet in de buurt van dit noordelijk stukje Nederland woont. 

Naar de fietsroute

Fietsroute stiltegebied Egheria bij Oldenzaal

Stiltegebied Egheria

Misschien zegt het je niet direct iets, het stiltegebied Egheria, en dat is mooi want tijdens deze route kun je hier dan in alle stilte kennis mee gaan maken. 
Nadat je energie hebt opgedaan met bijvoorbeeld een heerlijke pannenkoek kun je gaan genieten van het uitzicht vanuit het theekoepeltje op de tankenberg. Hier kun je het hele gebied zien dat ooit van een textielbaron was. 

Naar de fietsroute

Fietsroute Rust en stilte bij Heerlen

Rust en stilte

Een beetje mysterieus is deze route wel. Tussen de eeuwenoude beuken en eiken kun je onder meer uilen en vleermuizen tegenkomen. De glooiende hellingen in dit stukje Zuid-Limburg versterken het gevoel nog eens tezamen met de rust in dit stiltegebied. Als je je in de middeleeuwen wilt voelen dan kun je terecht bij Hotel Restaurant Kasteel ter Worm om te overnachten. 

Naar de fietsroute

De Fietsnetwerk app is bijna helemaal stil...

Bij de ontwikkeling van de Fietsnetwerk App hebben we ervoor gekozen om zo weinig mogelijk informatie te geven. Dat klinkt natuurlijk wat vreemd tijdens het fietsen maar we willen je onderweg niet teveel lastig vallen met allerlei berichten. Daarom bundelen wij dit en geven bij elk knooppunt informatie over wat de volgende stap in je route is, en wat er te zien en te doen is in de omgeving. De routebegeleiding is eenvoudig zodat de app je niet steeds vertelt of je naar links of naar rechts moet want dat heb je de knooppuntenborden voor. Heerlijk rustig en stil op weg met de Fietsnetwerk App! 

 

Icoon App Store Apple Icoon Google Play Store

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant