Themaroutes | Elke maand fietsmaand

fietsroutes12maandenfietsmaand

Elke maand fietsmaand!

Het jaar is weer begonnen en hoewel het weer je wellicht nog niet direct op de fiets doet springen hebben sommige dagen toch al prima fietsweer laten zien.  Wij hebben onze eerste routes er alweer op zitten en wat is het dan heerlijk om onderweg even af te stappen bij bijzondere afstapmomenten langs de fietsroutes.

Zien en Doen

Op dat gebied is er dit jaar veel te melden want er komen veel prachtige themaroutes aan. Je kunt onder meer Kastelenroutes, nieuwe Van Goghroutes en fietsroute voor vogelaars tegemoet zien. Allemaal gebaseerd op de bekende fietsknooppunten die je uit kunt breiden met bijzondere afstapmomenten. In de afgelopen maanden hebben we veel nieuwe locaties mogen verwelkomen die we aan onze knooppuntenroutes hebben gekoppeld zodat je ze onderweg kunt bezoeken.  Hierdoor zijn er niet alleen veel nieuwe routes beschikbaar, ook hebben we onderweg een prachtig aanbod van afstapmomenten voor je. Hieronder alvast twaalf fietsroutes zodat je het hele jaar door kunt gaan genieten! 

Wij voegen aan alle fietsroutes bijzondere afstapmomenten toe, uiteenlopend van kwalitatief mooie horeca tot kastelen, musea, uitkijkpunten en zelfs Natuurmonumenten. Veel afstapmomenten hebben wij of andere fietsers onderweg gevonden. Daarnaast werken onze partners zoals Natuurmonumenten, Vogelbescherming, De Nederlandse Kastelenstichting en het Nederlands bureau voor toerisme actief mee aan het uitbreiden van het unieke pallet aan bezienswaardigheden. 

Op onze website kun je de afstapmomenten direct toevoegen in de routes. Nog handiger is het om met onze fietsroute app op stap te gaan die je niet alleen de weg langs de knooppunten wijst, maar je ook onderweg informeert over de afstapmomenten waar je in de buurt bent. Handig en helemaal gratis! 

Muzikale fietsroute in Zuid-Holland

MuzikalefietsrouteinZuidHolland

Met 88 kilometer zit er behoorlijk muziek in deze route en niet alleen vanwege de afstand. Deze fietsroute heeft alles met muziek te maken want de afstapmomenten die je tegenkomt vertellen je over de muziekgeschiedenis. Ook het radiomuseum mag hier niet ontbreken net als het gemeente museum in Den Haag, stad van de Nederpop, blues en rock. Als je interesse hebt in spannende verhalen over het voormalige militaire vliegveld waar nu de moderne wijk Ypenburg staat, fiets dan even langs Jacques van de verkeerstoren. Hij gaat je er graag alles over vertellen onder het genot van een ijsje!

Naar de fietsroute

Tiel, een beeld van een stad

Fietsroute Tiel een beeld van de stad

Wie interesse heeft in beeldende kunst zal zich in Tiel en omgeving snel thuisvoelen. Direct aan de Waal is de stad met 65(!) beelden goed vertegenwoordigd en in het nabij gelegen plaatsje Buren omtmoet je zelfs Willem van Oranje en Anna van Buren. Alle historische gebouwen die je gezien moet hebben zijn vertegenwoordigd in deze fietsroute. Als je echt niet meer kunt val je het best in slaap bij bij Van der Valk in Tiel of B&B De Bataaf. Ontdek de beeldige Betuwe! 

Naar de fietsroute

Fietsroute rondom Renswoude

FietsrouterondomRenswoude

Een route met dorpen en het typische Boerenleven. Tijdens deze route kom je door plaatsen als De Klomp, Emminkhuizen, Walderveen en Scherpenzeel. Dit is een route die je gewoon moet gaan ervaren. Onderweg kun je even bijvullen bij Het Pakhuis in De Klomp waar ze stapels koffie met gebak voor je klaar hebben staan!

Naar de fietsroute

Fietsroute Amsterdam-Rijnkanaal

Amsterdamrijnkanaal

Het Amsterdam-Rijnkanaal loopt tussen Amsterdam en Tiel en is het drukst bevaren kanaal ter wereld. Als je een liefhebber van scheepvaart bent, neem dan je stoeltje mee. Je kunt hier de hele dag schepen spotten en natuurlijk heerlijk fietsen. In Wijk bij Duurstede kun je even afstappen voor de lunch bij De Engel voordat je je vleugels weer uitslaat om een kasteel of molen te bezoeken. 

Naar de fietsroute

Fietsroute Veulen en Paardekop

Fietsroute Veulen en Paardekop

Ben je nog nooit in America geweest? Dan is dit je kans want de fietsroute brengt je door dit plaatsje dat is vernoemd naar de heide die hier ontgonnen is.  De route loopt net als de voorgaande tocht in Noord-Limburg en een klein stukje Brabant en in de regio waar de meeste champignons in Nederland vandaan komen.  Via Natuurpoort de Peel ontdek je een van de rijkste vogelgebieden in Nederland. 

Naar de fietsroute

Fietsroute Utrechtse Geneugten

FietsrouteUtrechtsegeneugten

Met twee prachtige horecabedrijven, een rit door Utrecht stad en verschillende forten en buitenplaatsen is dit een absolute aanrader. De route blinkt uit in historie en sightseeing want niet alleen in Utrecht, maar ook in De Bilt en Bilthoven is veel te zien. Aanraders zijn het terras van Landhuis in de de stad midden in Utrecht en Eetcafe Joos.

Naar de fietsroute

Pontjesroute Lek en Rijn

PontjesrouteLekenRijn

Dit is de ideale route voor liefhebbers van rivieren want niet alleen passeer je ze, je gaat er verschillende malen overheen en kunt er zo maximaal van genieten. Daarnaast is er onderweg genoeg te doen inclusief even een forel voor het diner vangen, uitkijken naar Het Eiland van Maurik hoewel we roken natuurlijk afraden is het tabaksteeltmuseum een bezoekje waard.  Liefhebbers van kamperen kunnen bij Het Boomgaardje landen. 

Naar de fietsroute

Kastelenroute Langbroek

KastelenrouteLangbroek

Deze fietsroute is speciaal samengesteld om een aantal kastelen in de regio van Wijk bij Duurstede (zelf ook niet onbedeeld op dit gebied) te kunnen bekijken. We kunnen natuurlijk aanraden om het kleine en historische centrum van Wijk bij Duurstede te bezoeken voor een lunch of kop koffie. Verder kom je zeven kastelen en buitenplaatsen tegen dus hebben we de fietsroute niet te lang gemaakt zodat je alle tijd hebt om ze te bezichtigen. 

Naar de fietsroute

Fietsroute parken rond Roermond

parkenrondroermond

We hebben in het verleden verschillende 'parkenroutes' gemaakt. Omdat deze zo mooi is met vier verschillende natuurgebieden willen we hem graag nog een keer met je delen. In en rondom Roermond vind je bijzonder natuur en elke park heeft haar eigen flora en fauna te bieden. Als je gaat gaat shoppen ben je ook aan het goede adres want het Outlet Center in Roermond trekt vanwege de scherpe prijzen voor merkkleding een groot aantal bezoekers. Aanrader voor onderweg zijn Eetcafe Bremmers en Hotel Restaurant Oolderhof.

Naar de fietsroute

Fietsroute rondom Natuurlijk Soest

rondomNatuurlijkSoest

De fans van ons koningshuis kunnen hier hun hart ophalen want in de regio van Soest is veel historie rondom deze familie te vinden. Ook de vliegtuigspotters kunnen hun hart ophalen want ondanks het sluiten van Vliegbasis Soesterberg,  kun je bij het bijzondere museum veel historie rondom onze luchtmacht vinden. Tezamen met de natuur is het dus een erg afwisselde route waarmee jouw dagje fietsen onvergetelijk zal worden.  Natuurlijk mogen de biologische pannenkoeken van Pannenkoekenboerderij De Wildenburg niet ontbreken! 

Naar de fietsroute

Fietsroute van Austerlitz naar Lunteren

vanausterlitznaarlunteren

Met 80 kilometer moet je echt een dag uittrekken voor deze fietsroute die je langs het hoogste punt van de Heuvelrug brengt. Het is stevig doortrappen met links en rechts wat heuvel en de natuur onderweg is uniek in Nederland. Met enkele buitenplaatsen en de Pyramide van Austerlitz, een eerbetoon aan Napoleon,  genoeg te zien. Eten en drinken is ook voldoende aanwezig met drie prachtige horecalocaties die je gastvrij zullen ontvangen. 

Naar de fietsroute

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via