Themaroutes | Drie bevrijdingsroutes

ThemaroutesDriebevrijdingsroutes

Drie bevrijdingsroutes

Om de vrijheid te vieren hebben wij drie speciale fietsroutes uitgekozen. Deze fietsroutes zijn volledig gericht op het thema 5 mei en vertellen allemaal een bijzonder verhaal over de bevrijding van Nederland.

 

 

Bevrijdingsdagroute 1: Arnhem en Wageningen

ArnhemenWageningen

Aan het einde van de bekende Operation Market Garden vond de slag om Arnhem plaats. Tijdens deze fietstocht kom je langs het Airborne Museum, waar de verhalen van de militairen tot leven komen.  Hiernaast kom je ook langs het informatiecentrum Slag om Arnhem, waar je nog meer kan leren over deze slag.


Naar de fietsroute

Bevrijdingsdagroute 2: Mook en Gennep

 MookenGennep

Een afstapmoment tijdens deze fietsroute waarbij je nog veel meer kan leren over de bevrijding is het Nationaal Bevrijdingsmuseum. In dit museum ervaar je de aanloop naar de oorlog en ervaar je hoe het was tijdens de bezettingstijd. Ook vier je hier de bevrijding en zie je de wederopbouw van Nederland en Europa.

Naar de fietsroute

Bevrijdingsdagroute 3: Baarland en Goes

BaarlandenGoes

Tijdens deze route kom je langs een aantal luisterplekken van de Liberation Route Europe, die je meer kunnen vertellen over hoe de bevrijding van de provincie Zeeland is gegaan. Zo fiets je bijvoorbeeld langs de Ellewoutsdijk, waar je meer te weten komt over het bijzondere fort dat hier gelegen is.


Naar de fietsroute

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via