Themaroutes | Boerenkaas, Gouden eeuw & vakmanschap

FietsroutesKrimpenerwaard

Ontdek Krimpenerwaard op de fiets

In en rond Krimpenerwaard kan je prachtig fietsen! Samen met de gemeente Krimpenerwaard hebben we drie themaroutes voor jou gecreëerd. Duik de geschiedenis in en ontdek onder andere Gouda, Oudewater en Schoonhoven.

Zien en Doen

Bij alle drie de routes vind je diverse afstapmomenten. Dit zijn 'zien' en 'doen' locaties. Zo kan je bijvoorbeeld de Sint Janskerk in Gouda bekijken, fiets je langs verschillende molens maar ook uitzichtpunten komen voorbij. Wil je tussendoor even uitrusten? Stap van de fiets bij één van de 'doen' locaties. Proef verschillende kazen die de boeren daar zelf maken of geniet van een hapje en een drankje bij de eetgelegenheden. Door gebruik te maken van onze eenvoudige app mis jij nooit een afstapmoment! 

 

Vakmanschap Meesterschapsroute

Vakmanschap Meesterschap route

Pak onze app erbij en fiets in zo’n twee uur langs wel vijf verschillende dorpen en steden. Start in Gouda waar je o.a. de Sint Janskerk en de Goudse Plateelfabrieken echt niet wilt missen.

Naar de fietsroute

Gouden Eeuw driehoek

Gouden eeuw Driehoek

Deze route gaat dwars door Middeleeuws/historisch landschap en voert jou naar de schitterende binnensteden van Schoonhoven, Oudewater en Gouda. Ontdek hoe Nederland in die tijd uitgroeide tot het machtigste en welvarendste land ter wereld. 

Naar de fietsroute

Koekaasroute

Koekaasroute

Dit is dé route voor alle kaasliefhebbers. Fiets tussen de grazende koeien door en stap af bij de lekkerste kaasboerderijen. Deze vind je langs de hele route! 

Naar de fietsroute

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via