Steek over nu het nog kan!

Steek over nu het nog kan!

Fietsroutes met pontjes dit jaar niet meer te fietsen?

De fietsroutes van Fietsnetwerk.nl zijn altijd zeer divers en afwisselend. Zo zijn er ook routes beschikbaar waarin u niet alleen de fiets als vervoersmiddel heeft! Dat komt namelijk door de pontjes, waar u gebruik van moet maken om uw fietstocht te vervolgen. Alleen: in de wintermaanden varen de pontjes in een mindere frequentie of zelfs helemaal niet. Vandaar dat wij van Fietsnetwerk.nl deze fietsroutes voor u hebben uitgekozen, zodat u ze dit jaar nog kunt fietsen!

Fietsroutes met meer dan alleen de fiets!

Fietsroute Holland door de bril van de toerist

Deze fietsroute loopt via Uitdam naar het schiereilandje Marken. Het is erg leuk om daar de karakteristieke houten huizen op palen eens te zien. Steek met het fietsvoetveer over, richting Volendam. Al meer dan 80 jaar is deze veerdienst in gebruik en het is een ware beleving! Het is het ideale vervoersmiddel om snel in Volendam te komen en het geeft u een mooi kijkje op de voormalige Zuiderzee. Volendam is de plaats waar jaarlijks bijna twee miljoen bezoekers komen. Fiets verder over de Zeedijk richting Edam, met uitzicht op het Markermeer. Dit is het meest noordelijke punt van de route. Hierna buigt u weer af en fietst u langs Purmerend terug naar het beginpunt.

Naar de fietsroute!

Fietsroute twee keer over de Lek

De bisschop van Utrecht had er nog wel eens een handje van om zijn grondgebied uit te breiden. Vooral plekken aan het water waren geliefd. Als u van provincie wilt wisselen gebruikt u de veerpont. Alleen; deze veerpont vaart vanaf 1 november in een andere frequentie en op zondag helemaal niet. Dus wilt u in het weekend deze schitterende fietsroute fietsen, wees er snel bij! Aan de overkant ligt Everdingen. Everdingen ligt op de grens van drie provincies en wisselde daarom nog weleens van eigenaar. Nu hoort Everdingen bij Vianen en dus bij de provincie Utrecht. Bij Everdingen ligt het gelijknamige fort. Het andere fort komt u tegen aan de overkant: het fort Werk aan de Korte Uitweg.

Naar de fietsroute!

Fietsroute over de brug en met de pont

Een groot deel van deze fietsroute heeft u de grensrivier de IJssel in het oog, meanderend door het landschap tussen Overijssel en Gelderland. Bij Wijhe steekt u met het pontje over en fietst u de andere provincie in. De route voert u ook langs Hattem, waar ook een fietsvoetveer te vinden is. In het historisch centrum lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Het is geen wonder dat juist hier een aantal musea zijn te vinden, waaronder het Anton Pieckmuseum.

Naar de fietsroute!

Fietsroute combineren met Pampus?

Als u zin heeft om uw fietsroute uit te breiden met een bezoek aan Pampus, is dat zeker mogelijk! Maar u heeft nog maar beperkt de tijd, op 30 oktober vaart namelijk de laatste boot van het seizoen. Mocht u dit afstapmoment nog aan uw route toe willen voegen, dan hebben wij hier de ideale fietsroute voor u!

Fietsroute rond de Ankeveense plassen

De route voert langs de drie steden die samen de gemeente Gooise Meren vormen: Bussum, Naarden en Muiden. Naarden is vooral bekend door de stervormige vesting, een van de best bewaarde in Europa. In het bastion Turfpoort vindt u het Nederlands Vestingmuseum. Meer geschiedenis is te vinden in het even verderop gelegen Muiden. Hier vindt u de veerboot richting Pampus, die vertrekt vanaf de Herengracht ter hoogte van huisnummer 33. Hier vlakbij is ook het prachtige Muiderslot te vinden, een waterburcht uit de veertiende eeuw. Vesting Muiden, ook wel het Muizenfort genoemd, heeft op het buitenterrein twee bunkers die via loopgraven te bereiken zijn. Ook Weesp is een vestingstad. Op de plattegrond is de stervorm nog wel terug te vinden, maar de vesting is wegens geldgebrek nooit voltooid. De forten van Weesp maakten deel uit van de Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam.

Naar de fietsroute!

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via