Steeds meer jongeren op de elektrische fiets

Steeds meer jongeren op de elektrische fiets

Op de elektrische fiets naar school

Voor het nieuwe schooljaar denken heel wat tieners al na hoe zij straks van en naar school reizen. Steeds meer jongeren geven de voorkeur aan een elektrische fiets. Dat gebeurt niet alleen in provincies waar iets grotere afstanden afgelegd moeten worden maar ook daar waar het openbaar vervoer niet altijd in de behoeften voorziet. Fietsmerken zien een duidelijke stijging in de verkopen van elektrische fietsen onder jongeren. 

Gebruikers E-bike steeds jonger

Was de elektrische fiets in het verleden vooral een perfecte fiets voor senioren die wilden toeren, vandaag de dag maken steeds jongere doelgroepen gebruik van de e-bike. In de afgelopen jaren maakten forenzen al de overstap naar de elektrische fiets en zeker dit seizoen ontdekken ook jongeren de voordelen van een tweewieler met ondersteundende motor. Oubollig, ouderwets en suf is dit fietstype voor hen zeker niet. De elektrische fiets is juist populair en trendy en heeft de potentie om uit te groeien tot één van de leidende vervoersmiddelen onder  jongeren.

Elektrische fiets alternatief voor scooter

Volgens fietsmerk Gazelle zijn al zo’n 15 procent van de kopers jongeren (Bron: GfK). Gazelle verwacht dat binnen afzienbare tijd de helft van alle verkochte fietsen elektrisch aangedreven zal zijn. Was de scooter tot voor kort een populair middel om van en naar school te gaan, de elektrische fiets neemt deze rol langzaam maar zeker over. De elektrische fiets is goedkoper, veiliger en draagt ook nog eens bij aan de gezondheid.“We zien dat jongeren steeds meer waarde hechten aan slimme oplossingen en gemak, daarom kiezen ze voor een  elektrische fiets. Het is gezonder dan de scooter, goedkoper dan het openbaar vervoer – een abonnement heb je relatief snel terugverdiend – en vooral erg leuk. We werken toe naar steeds slimmere elektrische fietsen, zogeheten connected e-bikes. Daaraan kun je verschillende devices koppelen, zoals je smartphone. Met je ‘gadgetfiets’ heb je nog meer plezier als je met vrienden van huis gaat”, zegt Ferdi Ertekin van Gazelle.

 

Bron : Gazelle 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant