Sneek en Scharnegoutum

Fietsroute van de week | Fietsroute Sneek en Scharnegoutum

Terpen en historische binnensteden, Friesland op zijn best

Naast heel veel water staat Friesland bekend om zijn terpen, pittoreske dorpen en historische stadjes. Het zit allemaal in deze fietsroute waar je naast een deel door Sneek ook het landelijke Friesland ontdekt. Je fietst in midden Friesland dat behoorlijk toeristisch is zonder je dit gevoel te geven. Dus alle faciliteiten en comfort zijn aanwezig om je fietstocht door Friesland tot een succes te maken. 

 Naar de fietsroute

Zien en doen

In Sneek kun je veel afstapmomenten vinden zoals bijvoorbeeld het Fries Scheepvaartmuseum, die moet je gezien hebben, maar ook buiten Sneek is er genoeg te zien en te doen. Als uitvalsbasis om deze route te fietsen adviseren wij je RCN Park De Potten.  Let ook op de typisch Friese kop-hals-romp boerderijen die je tegenkomt onderweg. Dit type boerderij heeft deze benaming gekregen doordat de vorm doet denken aan een liggende koe. Hierbij is het woonhuisgedeelte de kop, het middengedeelte de hals en de schuur de romp. Hieronder hebben we nog enkele tips voor je die je niet mag missen. 

 

Afstapmoment RCN De Potten

RCN De Potten

Een huisje, een bungalow of een chalet, het maakt niet uit want je kunt het allemaal vinden op dit RCN park,  dat direct aan het Sneekermeer ligt. Omdat het tevens aan de fietsroute van de week ligt is het de ideale uitvalsbasis. Er zijn nog veel meer fietsroutes in de buurt van Sneek te vinden op onze website en in de Fietsnetwerk App om er een echte fietsvakantie van te maken. 

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Fries Scheepvaartmuseum

Friese Scheepvaartmuseum

Als er één provincie is die een rijke geschiedenis rondom scheepvaart heeft dan is het Friesland. En daar kun je alles over vinden bij dit afstapmoment dus die mag niet onbreken in jouw route. Geschiedenis rondom de Elfstedentocht, Skutsjesilen en de marine, alles ga je hier vinden. Even afstapppen dus en een bezoekje brengen aan het Friese Scheepvaartmuseum! 

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Epema Staete

Epema Staete

Dit is een plekje voor de fijnproever en dus voor jouw, want naast het prachtige landgoed dat altijd open is voor publiek kun je hier terecht voor private dining en afternoon tea. Je begrijpt het al, ook deze mag je niet missen tijdens je fietstocht. 

Bekijk dit afstapmoment

Friesland ontdekken met de Fietsroute App

De beste routebegeleiding krijg je met de Fietsnetwerk App dus als je Friesland wilt ontdekken is dit een uitstekende fietsmaat voor onderweg. Bij elk knooppunt informatie over wat de volgende stap in je route is en over de afstapmomenten in de buurt. Eenmaal aangekomen bij een afstapmoment kun je direct meer informatie opvragen over de locatie.  Gratis te downloaden voor iedereen in de App stores! 

 

Icoon App Store Apple  App stores download Android

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant